Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ONZE PARELLES DE VOLTOR NEGRE HAN POST OUS A LA SERRA DE BOUMORTOnze parelles de voltor negre han post ous a la Serra de Boumort

11/04/2017
La reserva compta amb 50 aus rapinyaires

Amb l'arribada de la primavera, els voltors negres que habiten a la Reserva Nacional de Caça de Boumort completen el seu procés de reproducció. Fins a 11 parelles han aconseguit pondre un ou, i vuit d'aquestes ja els estan incubant. La nevada de finals de març va provocar que molts arbres caiguessin a terra, juntament amb els nius on les tres parelles que no estan incubant havien post els seus ous. La reserva de Boumort compta amb prop de 50 voltors residents.

 
El Grup per la Rehabilitació de la Fauna Autòctona i el seu Hàbitat (GREFA) assegura que el procés de reintroducció del voltor negre a Catalunya s'està desenvolupant amb èxit. A més, destaca el paper que fa la reserva de Boumort com a pont entre les colònies de França i les de l'Estat espanyol; ja que de les 11 parelles que han post ous, cinc compten amb un membre procedent d'una altra colònia, majoritàriament de Grands-Causses, als Alps francesos. 


El procés de cria del voltor negre és llarg i delicat, de manera que no totes les parelles l'acaben completant amb èxit. La femella posa un ou que l'incuba, conjuntament amb el mascle, durant 55 dies. El pollet comença a volar aproximadament als 120 dies de vida. L'any passat, de les 10 parelles reproductores, van aconseguir volar 6 pollets. L'organització rehabilitadora espera que durant aquest mes ja es puguin veure les primeres eclosions. 


El projecte de reintroducció del voltor negre al Pirineu està promogut pels Departaments d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.www.naciodigital.cat/pallarsdigital/noticia/7303/onze/parelles/voltor/negre/post/ous/serra/boumort
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar