Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

PORCS SENGLARS AL COSTAT DE L´ESTACIÓ DE RENFE DE MANRESAPorcs senglars al costat de l´estació de Renfe de Manresa

05/04/2017
Els animals cada cop s´acosten més al nucli urbà de la ciutat

Una usuària de la Renfe va tenir dimarts al vespre una trobada inesperada en les immediacions de l´estació de Manresa. Quan va baixar del tren i enfilava la marxa cap al pont de la Reforma va escoltar uns sorolls estranys, es va abocar a la barana del pont i va veure abaix, a la riba dreta del riu Cardener, la més pròxima a les vies, un grup de senglars compost per exemplars adults i cries.

Els animals havien baixat a beure i buscaven menjar a la riba. La sorpresa va ser majúscula i per por que se´ls pogués trobar al mateix nivell de l´estació en un altre moment va posar el fet en coneixement de l´Ajuntament.

La proliferació de senglars en els boscos i el fet que cada cop hi ha més competència per trobar menjar porta exemplars a acostar-se a hàbitats humans. I no només de nit o matinada. A ple mig dia s´han vist senglars creuant la carretera que uneix Sant Joan de Vilatorrada i Fonollosa a l´alçada de Canet de Fals.

Afecten horts

Propietaris d´horts de Manresa han rebut la visita dels senglars que han afectat conreus als quals per arribar-hi cal creuar vials. Només cal fer una passejada pel bosc per trobar nombroses emprentes de senglar.

Pel que sembla els animals van escurçant la distància que secularment els separa del nucli urbà de la ciutat, un pas que ja han fet en altres punts com Barcelona on sovintegen les passejades de senglars que baixen de Collserola a buscar menjar.

El mes de febrer un grup de porcs senglars van causar un accident a la carretera C-55 a l´alçada pel polígon dels Comtals.
Equilibrar l'ecosistema i controlar les sobrepoblacions d'animals cinegètics, sobretot de porcs senglars, és l'eix principal del pla de prevenció de danys que la Generalitat va presentar el 19 de febrer al Consell Nacional de Caça, celebrat a Manresa, on, a més, es va donar l'arrencada a la nova temporada de caça 2017-2018.www.regio7.cat/manresa/2017/04/05/porcs-senglars-al-costat-lestacio/408221.html?utm_source=rss
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar