Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

A PARTIR D´AQUEST PASSAT DISSABTE 1 D’ABRIL FINALITZA EL PERÍODE DE VIGÈNCIA DE LES ZONES DE VIGILÀNCIA ESTABLERTES AMB MOTIU DELS FOCUS D’INFLUENÇA AVIÀRIA



A partir d´aquest passat dissabte 1 d’abril finalitza el període de vigència de les zones de vigilància establertes amb motiu dels focus d’influença aviària

03/04/2017
No obstant, es mantindran les mesures genèriques de bioseguretat per minimitzar el risc d’entrada i difusió de la influença aviària als municipis relacionats al llistat que s’adjunta

Tal com ja es va avançar, el passat dissabte 1 d’abril va finalitzar el període de vigència de les zones de vigilància establertes amb motiu dels focus d’influença aviària en aus de corral declarats a finals del mes de febrer a les demarcacions de Girona i Barcelona.

 

En conseqüència, a partir del 2 d’abril:

 

  • Les explotacions avícoles ubicades dins dels radis de 10 km dels focus ja no estaran sotmeses a cap tipus de restricció de moviment en l’àmbit nacional, per la qual cosa els veterinaris habilitats avícoles i els serveis veterinaris oficials (SVO) podran emetre de nou certificats sanitaris de moviment d’aus procedents d’aquestes explotacions amb destinació a Catalunya i a la resta de l’estat.

 

  • No obstant, cal tenir present que l’aplicació de gestió de moviments del CESAC no estarà actualitzada fins al dia 3 d’abril.

 

  • Les explotacions avícoles ubicades dins dels radis de 10 km dels focus deixaran d’estar sotmeses a restriccions de moviment en l’àmbit intracomunitari (UE), per la qual cosa els SVO podran emetre certificats TRACES procedents d’aquestes explotacions i, d’altra banda, aquestes explotacions podran rebre de nou animals procedents del mercat intracomunitari.

 

  • Les subexplotacions d’espècies diferents a les aus de corral a les quals se’ls havia retirat el permís d’emissió de DST podran tornar a emetre aquest tipus de documentació.

 

  • Es podran alliberar aus per repoblar zones de caça i es podrà reprendre l’activitat de caça en aquestes zones.

 

  • Es podrà retirar o escampar jaç, fem o purins de les explotacions avícoles i de les explotacions que allotgen aus amb altres espècies situades en aquesta zona, sense necessitat d’autorització del DARP, a excepció de les explotacions afectades.

 

No obstant això, es mantindran les mesures genèriques de bioseguretat per minimitzar el risc d’entrada i difusió de la influença aviària als municipis relacionats al llistat que s’annexa en aquest correu (municipis inclosos a les zones d’especial risc, establerts a l’Ordre APA/2442/2006, i municipis que han estat afectats pels focus d’influença en aus de corral):

 

  • Prohibició de la utilització d’ocells de les ordres Anseriformes i Charadriiformes com a reclams.

 

  • Prohibició de criar ànecs i oques conjuntament amb altres aus de corral.

 

  • Prohibició de criar aus de corral a l’aire lliure.

 

  • Prohibició de donar aigua a les aus de corral procedent de dipòsits d’aigua en els quals hi puguin tenir accés les aus salvatges, excepte en el cas que aquesta estigui tractada per garantir la inactivació de possibles virus de IA.

 

  • Els dipòsits d’aigua situats a l’exterior han d’estar suficientment protegits enfront les aus salvatges aquàtiques.

 

D’altra banda, es considera necessari mantenir la prohibició relativa a la presència d’aus en fires, mercats, certàmens i altres concentracions  en els quals no es pugui assegurar el seu confinament a tot el territori català.

 

Totes aquestes mesures es mantindran fins que l’avaluació del risc demostri que ja no ens trobem davant un risc alt d’entrada i propagació de la influença aviària a Catalunya.  

 

Pel que fa a l’exportació, cal tenir en compte que la regionalització comunicada a la OIE, que afecta tota la demarcació de Girona, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental, serà vigent fins que no hagin transcorregut 3 mesos des del darrer sacrifici (que va tenir lloc el 27 de febrer). Així doncs, a finals de maig, aquells països que admeten exportacions des de zones lliures o que exigeixen un certificat genèric podran acceptar de nou els productes procedents d’aquestes zones. No obstant, cal tenir en compte que hi ha països tercers que han establert les seves pròpies restriccions a les exportacions espanyoles i el restabliment de la normalitat en tots els casos dependrà del país tercer i les negociacions amb el MAPAMA. 



Llista de Municipis que mantenen mesures de Bioseguretat


agricultura.gencat.cat/ca/ambits/ramaderia/sanitat-animal/dar_programes_sanitaris_aviram/dar_influenca_aviaria/dar_situacio_actual/dar_situacio_catalunya/




Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar