Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

MÉS NORMES DE SEGURETAT I SANITÀRIES EN LA REGULACIÓ DE LA CAÇA DE LA GENERALITATMés normes de seguretat i sanitàries en la regulació de la caça de la Generalitat

28/03/2017

La Generalitat ha incorporat noves mesures sanitàries i de seguretat en l’ordre de vedes que regula la caça. L’ordre per a la temporada 2017-2018, publicada divendres passat, estableix noves normes per a la carn de caça que es destina a la venda. Així, obliga a transportar senceres les peces que hagin de ser comercialitzades fins a “establiments de manipulació” o “punts logístics” establerts per a la recollida. Aquesta obligació no s’aplicarà a la carn destinada a autoconsum ni als mascles adults considerats trofeus de caça. Aquestes restriccions arriben després de la detecció de casos de triquina en carn de senglars.


Per la seua part, la Federació de Caça de Lleida ha sol·licitat contenidors per a restes animals que preveu instal·lar a Tremp, la Seu i Bassella sota gestió de societats de caçadors locals.


Pel que fa a mesures de seguretat, la nova ordre cita per primera vegada normes de la llei de caça espanyola com a recordatori als caçadors. Apunta que han de descarregar l’arma quan se’ls aproximin altres persones, a l’abandonar el seu lloc, a l’acabar la cacera i quan ho requereixin agents de l’autoritat. Així mateix, està prohibit portar armes en terrenys cinegètics en dates o hores no hàbils per a la caça.

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar