Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EN CAS DE DANYS ALS CULTIUS AGRICULTURA DECIDIRÀ PER REDUIR LA SOBREPOBLACIÓ DE FAUNA SALVATGEEn cas de danys als cultius Agricultura decidirà per reduir la sobrepoblació de fauna salvatge

13/12/2013
El Parlament ha aprovat aquest dijous la iniciativa a proposta d'Unió de Pagesos

El Departament d'Agricultura tindrà capacitat per decidir actuacions de caça per reduir la sobrepoblació de fauna salvatge si aquesta produeix danys a l'agricultura, després que el Parlament hagi aprovat per unanimitat aquest dijous la incorporació d'un article a la Llei de mesures fiscals, financeres i del sector públic que preveu que es pugui declarar l'emergència cinegètica en aquests casos. L'origen d'aquest article és una proposta d'esmena d'Unió de Pagesos. La declaració d'emergència cinegètica serà una mesura excepcional que podrà acordar Agricultura quan se superin els llindars de població d'espècies de fauna cinegètica.

Unió de Pagesos va reclamar que l'emergència cinegètica habilités a l'administració a "acordar l'execució subsidiària de mesures excepcionals en cas de manca d'actuació de les persones que, segons la legislació en matèria de caça, són responsables dels danys causats per les espècies cinegètiques". Fins ara, Agricultura no podia decidir aquestes actuacions dins les àrees privades de caça, ja que aquestes estan gestionades per les societats de caçadors i suposen el 80% dels espais cinegètics.

Pel sindicat, aquesta norma, que entrarà en vigor l'1 de gener del 2014, és un primer pas per fer front als greus problemes que suposen a l'agricultura els danys de la fauna cinegètica, alhora que permetrà endegar un nou plantejament de gestió i noves accions mentre no es disposi d'una nova llei de caça catalana.

La declaració d'emergència cinegètica, que han aprovat tots els grups parlamentaris en la Comissió d'Economia, Finances i Pressupost, serà, però, una mesura excepcional que podrà acordar Agricultura quan se superin els llindars de població d'espècies de fauna cinegètica com senglars o conills entre altres, que causin danys a l'agricultura, els terrenys forestals i siguin nocius per a les persones, espècies protegides o la caça.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar