Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

BATUDES I PATRULLES MIXTES PER REDUIR LA POBLACIÓ DE SENGLARS A L’ALTA RIBAGORÇABatudes i patrulles mixtes per reduir la població de senglars a l’Alta Ribagorça

24/03/2017
Caçadors, pagesos, el Consell Comarcal i els Agents Rurals es coordinen per reduir els danys en l’agricultura i gestionar la proliferació d’aquests animals

El Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça va reunir dimarts a la tarda els representants del sector de la caça, de la pagesia i de l’administració per tal coordinar esforços i reconduir el malestar que ha generat la proliferació de senglars i els danys que provoca en l’agricultura i la pagesia. El resultat de la reunió, segons ha explicat el president del Consell Comarcal, Josep Lluís Farrero, és que les tres parts implicades en el problema, tot i tenir diferents opinions i interessos, treballaran plegades “per millorar l’eficàcia en la lluita contra la proliferació de senglars i les destrosses que provoquen”.


Un dels resultats de la reunió ha estat l’autorització, “en cas que la situació ho demani”, de batudes excepcionals per disminuir la població de senglars quan aquesta sigui tan nombrosa que estigui provocant danys. Segons el director dels serveis territorials d’Agricultura de Lleida, Ferran de Noguera, “cal la implicació de tot el sector per posar en comú qui ha de fer cada cosa per poder ser més efectius i combatre els danys a l’agricultura garantint la seguretat de les persones”. El director dels serveis territorials també es va comprometre a determinar molt bé qui assumeix les responsabilitats dels danys en funció la tipologia d’àrea de caça”.


Durant la reunió també es va valorar la possibilitat de recórrer a patrulles mixtes (pagesos, caçadors i administració). Però això només “quan la situació ho requereixi i no com una primera opció”, segons Ferran de Noguera. Així mateix, tant els privats com l’administració es van comprometre a treballar per eliminar les zones lliures que estan més desprotegides dels atacs, i escollir l’opció d’àrees locals de caça per poder actuar amb més celeritat.


“Hi havia una preocupació important, i vam decidir impulsar aquesta trobada per mirar de treballar plegats i coordinats”, ha explicat Josep Lluís Farrero. Els senglars han proliferat per l’abandonament dels prats, cosa que fa incrementar les àrees forestals, i la reducció de la pràctica de la caça.

 

David Marin

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar