Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

PROHIBIT AMPUTAR LA CUA ALS GOSSOS A TOT ESPANYAProhibit amputar la cua als gossos a tot Espanya

17/03/2017
El govern del PP volia introduir una excepció en els gossos de caça, que finalment ha estat rebutjada

El Congrés dels Diputats ha aprovat avui prohibir l'amputació de la cua dels gossos, sense reserves ni excepcions.

 

Aquesta norma forma part del conveni europeu sobre protecció d'animals de companyia del 1987, que també han ratificat avui tots els grups.

 

El conveni, al qual Espanya s'ha adherit amb 30 anys de retard, prohibeix les operacions quirúrgiques a mascotes amb finalitats estètiques. Tampoc permetrà tallar-los les orelles o les cordes vocals ni extirpar-los ungles i dents.

 

El govern del PP volia ratificar el conveni tret de l'article que prohibia l'amputació de la cua de forma general. Els populars volien introduir-hi una excepció que permetés tallar-la en els cadells de races caçadores i els seus encreuaments, justificant que l'amputació pot evitar ferides al gos durant les pràctiques de caça.

 

Segons Podem, que és qui ha defensat el text, aquest argument no té base científica. Pablo Iglesias ha rebatut als populars: "En societats normals, quan un gos es fereix la cua o les orelles, se'l cura. [...] Els gossos no són coses ni complements estètics a la virilitat de ningú."

 

L'excepció del PP havia de tirar endavant inicialment amb el suport del PNB i d'Esquerra. Després de rebre moltes crítiques, però, els republicans han acabat fent marxa enrere i finalment han votat a favor de prohibir aquesta pràctica de forma generalitzada.

 

A Catalunya ja era una pràctica prohibida des del 2003. Fins ara només set comunitats ho havien legislat.www.ccma.cat/324/prohibit-amputar-la-cua-als-gossos-a-tot-espanya/noticia/2778504/
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar