Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

´QUE CAP ALTRA FAMÍLIA HAGI DE PLORAR AIXÍ´: AQUEST HA ESTAT L´HOMENATGE MULTITUDINARI ALS AGENTS RURALS´Que cap altra família hagi de plorar així´: aquest ha estat l´homenatge multitudinari als agents rurals

Els fills de les víctimes han deixat anar dues aus en memòria dels agents rurals morts. / ACN

11/03/2017
Centenars de persones s´uneixen a les reivindicacions dels familiars perquè millorin les condicions de seguretat del cos

Familiars, companys i autoritats s'han unit aquest dissabte en un multitudinari homenatge als dos agents rurals que van morir el 21 de gener quan un caçador els va disparar dos trets a cadascun en un vedat d'Aspa, al Segrià. Les famílies han reivindicat davant del president del Govern, Carles Puigdemont, que ha participat en l'homenatge, que millorin les condicions de treball del Cos d'Agents Rurals. Els familiars de les víctimes han subratllat que els agents estaven "desprotegits" en el moment del crim

 

Unes 400 persones, la majoria companys de professió de tot Espanya i França, han participat en un acte molt emotiu que s'ha fet a la Reserva Natural del Mas de Melons, al terme de Castelldans, molt a prop del lloc del crim. A banda dels parlaments, s'ha descobert una placa commemorativa en una doble escultura dedicada a les víctimes, i els fills de Xavier Ribes i David Iglesias han alliberat simbòlicament dues aus.

 

Xavier Ribes, de 43 anys, i David Iglesias, de 39, van morir quan feien un control rutinari de caça al vedat d'Aspa. Un caçador de Vacarisses de 28 anys, Ismael Rodríguez, els va disparar amb una escopeta al cap i després va confessar el crim als Mossos. Rodríguez, ara en presó provisional pels fets, tenia caducada la llicència per fer servir l'arma homicida, que estava a nom d'un amic, i tampoc no va recollir l'autorització per caçar al vedat.

 

El germà de Xavier Ribes ha pres la paraula durant l'acte per rememorar el periple que va haver de fer el seu germà per accedir al Cos d'Agents Rurals. Li havien detectat un problema al cor que va fer que, d'entrada, quedés exclòs en les proves mèdiques. "Tothom li deia que ho deixés estar, però ell no va voler, es va fer unes altres proves mèdiques i ho va recórrer; era un cas que es donava en esportistes d'alt nivell, que ara ja està especificat a les oposicions d'agent rural i ningú haurà de passar per aquest mal de cap que va passar ell", ha explicat. " Algú tenia por que li agafés un atac de cor passejant pel bosc, que previsors! Aquest algú també hauria pogut preveure el risc que corria en demanar la llicència a un caçador", va lamentat.

 

Encarna Iglesias, germana del David, ha afirmat que els agents morts "no es mereixien acabar d'aquesta manera" i ha afegit que "malauradament van tenir la mala sort de trobar-se desprotegits davant d'algú que només es pot qualificar de monstre". Referint-se a l'autor confés del crim, l'Encarna ha assegurat que "no hi ha perdó que valgui" i ha desitjat que "recaigui sobre ell tot el pes de la llei".

 

També ha tingut paraules cap als representants de l'administració: "Que es vetlli per aquesta professió tan digna, que es reconegui, es protegeixi i es doni suport a la feina del Cos d'Agents Rurals, i que se li doni el valor que es mereix". Per això, ha acabat el parlament assegurant que ara toca mirar entre tots què ha fallat perquè això no torni a passar: "Que cap altra família hagi de tornar a plorar d'aquesta manera".

 

El president Carles Puigdemont ha aprofitat l'homenatge per comprometre's amb el fet que la tragèdia servirà perquè es valori més la feina valuosa del cos. "Com a govern de Catalunya, expresso l'acompanyament i afecte a les famílies i al cos i expresso la comprensió del dolor", i ha assumit el compromís de continuar un "treball conjunt, el que ja estem fent i el que haurem de fer, perquè les reivindicacions que ha fet el cos històricament, algunes de les quals avui encara prenen més sentit, puguin ser realitat", ha dit Puigdemont.

 

Debat sobre la seguretat del cos

 

La tràgica mort dels dos agents rurals a Aspa va obrir el debat sobre la  falta de mesures de seguretat dels efectius del cos. Dies després del crim, el comitè de seguretat i salut del Cos d'Agents Rurals va consensuar incrementar les mesures de seguretat de forma extraordinària. En concret, es va decidir fer controls de caça en equips formats per grups de tres persones en comptes de dues, vestint armilles antibales i equipats amb una arma de foc.

 

També es va acordar crear un grup d'experts en seguretat perquè determini quines mesures definitives hauran d'adoptar els Agents Rurals, tant pel que fa als controls de caça com a la resta d'actuacions del cos. El comitè de seguretat i salut del Cos d'Agents Rurals el formen membres de la direcció d'aquest cos, de la subdirecció general de recursos humans, organització i relacions laborals, i també delegats de prevenció dels diferents sindicats, a banda de representants de l'administració.www.ara.cat/societat/Multitudinari-homenatge-agents-rurals-assassinats-Aspa-millora-mesures-seguretat-cos-crim_0_1757224478.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar