Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EMOTIU HOMENATGE AVUI A MAS DE MELONS ALS DOS RURALS ASSASSINATS A ASPAEmotiu homenatge avui a Mas de Melons als dos rurals assassinats a Aspa

11/03/2017
Presidit per Puigdemont i tres consellers

La reserva natural Mas de Melons de Castelldans acollirà avui un emotiu homenatge als agents rurals Xavier Ribes i David Iglesias, que van ser assassinats el gener passat per un caçador a Aspa.

Tal com va avançar SEGRE, l’acte serà presidit per Carles Puigdemont, acompanyat per la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret; el d’Interior, Jordi Jané, i el de Territori, Josep Rull. També assistiran a l’acte el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i l’inspector en cap dels Rurals, Antoni Mur, entre d’altres. Les famílies de Ribes i Iglesias comptaran així mateix amb el suport d’una àmplia representació d’agents rurals procedents de diversos punts de l’Estat i de França.

La consellera Serret obrirà l’acte, que començarà a les 12.30 hores, i hi intervindran dos representants de les famílies i dos companys de feina dels agents morts a trets. Després prendrà la paraula Carles Puigdemont, abans de tancar l’homenatge amb el descobriment d’una placa commemorativa i l’alliberament simbòlic de dos aus.

Xavier Ribes, de 43 anys, i David Iglesias, de 39, van morir el passat 21 de gener quan feien un control rutinari de caça al vedat d’Aspa. Ismael Rodríguez, un caçador de Vacarisses, va confessar haver acabat amb la vida dels dos rurals de dos trets a cadascun, fets pels quals es troba actualment en presó provisional. El jove no disposava de llicència per a l’arma homicida, que estava a nom d’un amic. Aquest doble crim ha obert el debat sobre la falta de seguretat dels Agents Rurals, tema principal del pròxim quart Congrés Nacional d’Agents Forestals i Mediambientals, que se celebrarà el proper mes d’octubre a la Val d’Aran.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar