Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAMPIONATS

MEMORIAL JOAN BATISTE MIRÓ DE SANT HUBERTMemorial Joan Batiste Miró de Sant Hubert

Foto de Tony de Andrés

Foto de Tony de Andrés

Foto de Tony de Andrés

Foto de Tony de Andrés

Foto de Tony de Andrés

Foto de Tony de Andrés

Foto de Tony de Andrés

Foto de Tony de Andrés

Foto de Tony de Andrés

07/03/2017
El dissabte passat 5 de març es va celebrar a l’Ametlla de Mar (Terres de l’Ebre) el Memorial Joan Batiste Miró de Sant Hubert

Matí ventós el que ens rep al Coto d’en Pons. Tercer any consecutiu que es realitza un homenatge, un bell concurs de caça modalitat de Sant Hubert, en memòria d’un gran caçador català, apassionat de la raça bretona i amic de molts caçadors de tot el territori nacional, prova d’això és que allà estàvem Valencians, Madrilenys, Aragonesos i, com no podia ser d’altra manera, gent de Catalunya. Tres aficionats d’aquesta terra de l’Ebre: Anselmo Martínez, Ignasi Valles i Ramón Adell amb la col·laboració de la Federació Catalana i el Delegat de les Terres de l'Ebre, Ramon Forné.

 

Disposem de dos bateries o camps, en els quals previ sorteig dels concursants s’adjudiquen torn i jutge. Jutges de la prova: José Luis Toledano i el que els narra el que va passar, Tony de Andrés. Terrenys durs, com els que practiquem la nostra passió per la caça en aquesta zona mediterrània i vent a ràfegues, però la bona feina dels que s’han donat cita al Memorial Joan Batiste Miró deixa molt alt el llistó de la prova, m’atreveixo a dir, com ja vaig fer-ho en el "rapport" nivell de nacional i alt. Uns torns precedeixen a altres, si uns van ser bons els altres excel·lents, gaudint del matí, hauria estat bonic que més públic s’hagués acostat fins a aquesta zona perquè això és caça amb gos de mostra, això és Sant Hubert en estat pur.

 

Sobre migdia finalitza la primera part del torn al camp, ara els caçadors classificats, els dos millors de cada bateria si han arribat a 60 punts com marca el reglament, han de començar un "barrage", o el que és el mateix, una finalíssima de tot pel tot. Un altre recorregut vibrant, emocionant i per no decaure, de nivell, que ens van posar les coses difícils als jutges, fantàstic.

 

Al final el Madrileny Paco López amb la seva bretona Trufa, es va alçar amb el tercer Memorial Joan Batiste Miró, el van acompanyar els aragonesos Emilio Blanco amb el seu setter anglès Laqui, Pablo Canales amb el seu setter anglès Tor i Julián Olivan amb la seva braca Alemanya Xena de Benivin.

 

El Català Ramón Adell es va quedar a les portes de la finalíssima i els següents van ser Ángel Arranz, la campioníssima Noèlia Cartes (batent-se el coure, en un concurs sense distincions de categories), Anselmo Martínez, Ignasi Valles, Domingo Pi, Agustín del Rio i Juan Díaz.

 

Si el dia va ser excel·lent, el colofó final ens va omplir d'emoció, després dels comentaris per part dels jutges de tot el que havia passat, el perquè de la classificació i la classificació mateixa, Laura Miró la filla de Batiste, emocionada, va agrair a la Federació,  als organitzadors i a tots els amics que estàvem allà tot el que aquell dia havíem aconseguit, que no és altre cosa que honrar a un gran caçador, amb el que més ens agrada, caçant amb una modalitat que té el respecte a tot el món SAN HUBERTO."

 

Tony de Andrés

Jutge Internacional de la Federació Espanyola de Caça

 


 

MEMORIAL JOAN BATISTE MIRÓ DE SANT HUBERTO 

 

El pasado sábado 5 de marzo se celebró en la Ametlla de Mar (Terres de l’Ebre) el Memorial Joan Batiste Miró de San Huberto.    

 

Mañana ventosa la que nos recibe en el Coto d'en Pons. Tercer año consecutivo que se realiza un homenaje, un bonito concurso de caza modalidad San Huberto, en memoria de un gran cazador catalán, apasionado de la raza bretona y amigo de muchos cazadores de todo el territorio nacional, prueba de ello que allí estábamos Valencianos, Madrileños, Aragoneses y, como no, gente de Cataluña. Tres aficionados de esta tierra del Ebro: Anselmo Martínez, Ignasi Valles y Ramón Adell auspiciados por la Federación Catalana con el Delegado de las Terres de l'Ebre, Ramon Forné.

 

Disponemos de dos baterías o campos, en los que previo sorteo de los concursantes se adjudica turno y juez. Jueces de la prueba: José Luis Toledano y el que relata lo acontecido Tony de Andrés. Terrenos duros como los que practicamos nuestra pasión por la caza en esta zona Mediterránea y viento racheado, pero el buen hacer de los que allí se dan cita deja muy alto el listón de la prueba, me atrevo a decir, como lo dije en el "rapport" nivel de nacional y alto. Unos turnos preceden a otros, si unos fueron buenos los otros excelentes, disfrutando de la mañana,  hubiese sido bonito que más público se hubiera arrimado hasta esta zona, porque esto es caza con perro de muestra, esto es San Huberto en estado puro.

 

Sobre mediodía finaliza la primera parte los turnos en el campo, ahora los cazadores clasificados, los dos mejores de cada batería si han llegado a 60 puntos como marca el reglamento, debe comenzar un "barrage" o, lo que es los mismo, una finalísima de todo por el todo. Otro recorrido vibrante, emocionante y para no decaer, de nivel, que nos pusieron las cosas difíciles a los jueces, fantástico.

 

Al final el Madrileño Paco López con su bretona Trufa, se alzó con el tercer Memorial Joan Batiste Miró, lo acompañaron los aragoneses Emilio Blanco con su setter inglés Laqui, Pablo Canales con su setter inglés Tor y Julián Olivan con su braca Alemana Xena de Benivin.

 

El Catalán Ramón Adell se quedó a las puertas de la finalísima y los siguientes fueron Ángel Arranz, la campeonísima Noelia Cartes (batiéndose el cobre, en un concurso sin distinciones de categorías), Anselmo Martinez, Ignasi Valles, Domingo Pi, Agustín del Rio y Juan Díaz.

 

Si excelente fue el día, el colofón final nos embargó a todos de emoción, después de los comentarios por parte de los jueces de todo lo acontecido, el porqué de la calificación y la clasificación misma, Laura Miró la hija de Batiste, emocionada, agradeció a la Federación,  a los organizadores y a todos los amigos que allí estábamos todo lo que ese día habíamos conseguido, que no es otra cosa que honrar a un gran cazador, con lo que más nos gusta, cazando en un modalidad que tiene el respeto en todo el mundo SAN HUBERTO."

 

Tony de Andrés

Juez Internacional de la Federación Española de Cazadesdeelcerro-regatxal.blogspot.com.es/
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar