Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

AGRICULTURA NO TROBA NOUS CASOS DE GRIP AVIÀRIA A L’ENTORN DE LA GRANJA DE LLIÇÀ D’AMUNTAgricultura no troba nous casos de grip aviària a l’entorn de la granja de Lliçà d’Amunt

NEUS PÀEZ

03/03/2017

Les analítiques fetes en granges d’aus i en instal·lacions domèstiques amb animals per a l’autoconsum situades en un radi d’un quilòmetre al voltant de la Torre del Pla, la granja d’oques de Lliçà d’Amunt on es va detectar la presència d’aviram afectat per la grip aviària, no han localitzat més animals infectats. Ho ha confirmat a EL 9 NOU Teresa Masjuan, directora general d’Agricultura i Ramaderia, que insisteix en “la importància de tenir detectats tots els autoconsums de la zona” en una tasca que es fa amb els Agents Rurals. Això també inclou cases particulars que puguin tenir algunes gallines per produir ous, per exemple.


Masjuan recorda l’obligació i la importància de registrar la tinença d’aus per a autoconsum a l’oficina comarcal del Departament d’Agricultura. Des de la conselleria, també s’està fent un assessorament a les explotacions situades dins del radi de 3 i 10 quilòmetres del punt on es va detectar un focus d’influença aviària H5N8. “És d’alta patogenicitat per les aus però no afecta la salut de les persones”, diu.


La Generalitat pagarà a les explotacions afectades el valor de les aus sacrificades a preu de mercat: 380 oques destinades a la producció de foie en el cas de l’explotació de Lliçà d’Amunt. També es valoren els costos d’escorxador i desinfecció d’instal·lacions. “S’estan enllestint els càlculs i intentem tancar-ho el més aviat possible”, diu Masjuan, que assegura que “la feina ara és acompanyar les empreses del país afectades perquè puguin seguir l’activitat amb normalitat”.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar