Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ALCANAR I VINARÒS COMBATEN PLEGATS LA SUPERPOBLACIÓ DE CONILLSAlcanar i Vinaròs combaten plegats la superpoblació de conills

24/02/2017

Alcanar i Vinaròs s'han posat d'acord per acabar amb la superpoblació de conills que està afectant els cultius de cítrics a la banda valenciana del Sénia. Amb la col·laboració d'agents rurals i forestals i les societats de caçadors dels dos municipis, s'està impulsant una campanya per fer batudes controlades en finques situades fora dels vedats de caça.

 

Els canareus amb finques a Vinaròs només tenen fins a l'1 de març per inscriure's al registre d'aquesta campanya. Malgrat que la problemàtica al terme municipal d'Alcanar és menor que als municipis de la zona Vinaròs, per diversos motius, entre els quals destaca la feina feta per la Societat de Caçadors, però també la possibilitat de dur a terme actuacions més efectives fruit de la feina feta, des de fa temps, pel Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.

 

Malgrat això, el marc legal al País Valencià ha limitat l'efectivitat de les actuacions fetes per les societats de caçadors en aquest àmbit, com ara la impossibilitat de caçar amb fures, la qual cosa ha provocat afectacions més greus en cultius i explotacions d'aquest territori.

 

Atès que molts agricultors canareus tenen finques que es troben al terme municipal de Vinaròs, l'Ajuntament ha intensificat els contactes amb el consistori veí per tal d'actuar, en la mesura de les possibilitats, i minimitzar les afectacions d'aquesta plaga.

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar