Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

NOVA OPERACIÓ PER FRENAR EL SENGLAR A ALMENARNova operació per frenar el senglar a Almenar

23/02/2017

L’Ajuntament d’Almenar i el Departament d’Agricultura a Lleida posaran en marxa un nou sistema per controlar les poblacions de senglars i conills.


L’alcaldessa, Teresa Malla, explica: “Som un poble cent per cent agrícola, i l’any passat hi va haver pagesos que van haver de sembrar dos cops, i al final, tampoc no van poder collir. Els senglars s’havien menjat tot el gra de panís.” Els conills s’enfilen als fruiters i malmeten també els sembrats, especialment a la zona altes del municipi, mentre que els atacs de senglars són més nombrosos vora el riu. A més, el 2016 hi va haver dos accidents de trànsit al municipi a causa de xocs amb els senglars. “Fins ara, però, no s’acosten a zones urbanes, perquè tenen menjar a tot arreu del voltant: horts, fruiters, sembrats...”, explica Malla. Ara, amb el nou pla cinegètic, els pagesos podran anar a demanar a l’Ajuntament que els caçadors del coto local vagin a abatre’ls en zones on hi ha hagut un nombre més elevat d’atacs. Fins ara les batudes s’han fet en horari diürn, però “tenim el suport i el compromís d’Agricultura que, si no s’aconsegueix frenar els danys, els Agents Rurals faran batudes també a la nit”, ha explicat l’alcaldessa.


Les poblacions de conills s’han multiplicat per 6 a Catalunya, i per set cops en el cas dels senglars en solament dues dècades.

 

Eva Pomares

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar