Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

DETECTADA UNA CIGONYA MORTA PER GRIP AVIÀRIA ALS AIGUAMOLLS DE L´EMPORDÀDetectada una cigonya morta per grip aviària als Aiguamolls de l´Empordà

Detectada una cigonya morta per grip aviària als Aiguamolls de l´Empordà

22/02/2017
Va ser localitzada per Agents Rurals el passat 6 de febrer al municipi de Castelló d´Empúries

El Laboratori Central de Veterinària de Algete (Madrid) ha confirmat la detecció del virus de Influença Aviar d'Alta Patogenicitat (IAAP) H5N8 a una cigonya (Ciconia ciconia) trobada morta el passat 6 de febrer al municipi de Castelló d’Empúries, a la zona del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, a la província de Girona.

L'au va ser localitzada com a resultat del reforç de la vigilància passiva del Programa Nacional de Vigilancia de la Influenza Aviar a Espanya derivat de la situació epidemiològica del virus a la resta d'Europa.

La comunicació d'aquesta trobada no implica restriccions comercials al moviment d'aus vives ni dels seus productes. Tampoc es considera que existeixi risc per la salut pública, ja que els estudis genètics basats en l'anàlisi de les seqüències de virus complet mostren que es tracta d'un virus aviar sense afinitat específica pels éssers humans. A més a més, aquest virus no pot ser transmès a l'home a través de la carn d'au cuinada, ous o productes processats derivats.

Des del MAPAMA es recorda la necessitat de reforçar les mesures de bioseguretat en explotacions avícoles, especialment aquelles mesures destinades a evitar el contacte amb aus silvestres, així com a reforçar la vigilància passiva tan d'explotacions avícoles com en aus silvestres, notificant als serveis veterinaris oficials qualsevol sospita de malaltia.

En la mateixa línia s'ha expressat la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Teresa Masjuan, en declaracions recollides per la Cadena Ser Catalunya.

 

El Departament d'Agricultura ja ha publicat una nota de premsa.

 

Adjuntem l'avís oficial del MAPAMA per a la vostra informació.Informe MAPAMA H5N8 Aiguamolls de l´Empordà (Girona)
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar