Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

UN 25% MENYS DE CAÇADORS EN CINC ANYSUn 25% menys de caçadors en cinc anys

16/02/2017
En cinc anys el nombre de caçadors s´ha reduït un 25% a les comarques de Girona i per primera vegada s’ha baixat de 10.000 federats.

Més enllà de que hi hagi més o menys afició, això agreuja els problemes de seguretat a les carreteres provocats per la superpoblació de senglars. En el mateix periode que s'han donat de baixa 3.000 caçadors, els accidents de trànsit provocats per senglars han crescut un 15%.

 

El 2007 hi havia aproximadament 15.000 caçadors a les comarques de Girona, el 2011 la xifra ja havia baixat fins als 12.000 i en l'últim recompte de la delegació de Girona de la Federació Catalana de Caça ja s'ha baixat de 9.000.

 

El seu president, Narcís Sánchez, diu que tot i els esforços que fan per captar joves, costa molt que se'n federin de nous. Hi ha poc interès per la caça i la inversió inicial també és forta.

 

Diu Sánchez que tot i que el senglar ha incentivat una mica l’entrada de nous caçadors, per cada 10 que deixen l’arma, n’entra un de nou.

 

Això malgrat que fan promocions com bonificar la quota als menors de 25 anys i, en algunes societats, no els cobren. Però no hi ha manera, assegura.

 

Que hi hagi menys caçadors vol dir que els esforços per mantenir a ratlla el senglar s’hagin de multiplicar. I és que l’espècie ja s'ha convertit en una plaga i diàriament provoca accidents de trànsit a les carreteres, sobretot de nit, quan els conductors veuen l'animal al mig de la via i ja no hi ha temps per frenar.

 

En els últims 5 anys, segons les dades de Trànist, els accidents provocats per senglars han augmentat un 15%.

 

EL COST DE FER-SE CAÇADOR

R.M.

Segons la Federació de caça, cal una inversió inicial que ronda els 1.500 euros. Això inclou, paperassa, permís d’armes, llicència de caça i una assegurança individual que cobreixi quasi un milió d’euros “per anar tranquil”.

 

També cal buscar una àrea de caça, comprar l’arma, munició i una vestimenta adequada. Aquesta inversió inicial pot créixer una mica més si vols tenir un gos.

 

Raul Muxach / Carme Martínez

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar