Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

FAMILIARS DELS AGENTS RURALS MORTS DEMANDARAN LA GENERALITATFamiliars dels agents rurals morts demandaran la Generalitat

14/02/2017
Reclamaran una indemnització al·legant que l’administració no va vetllar per la seva seguretat Els companys del caçador homicida asseguren al jutge que no van veure res del tiroteig

Les famílies dels agents rurals morts a trets per un caçador a Aspa (Segrià) faran una reclamació patrimonial a la Generalitat. Segons l’advocat de l’acusació particular, Pau Simarro, en els pròxims dies engegaran un procés contra l’administració per un suposat delicte contra la seguretat dels treballadors. Les famílies reclamaran entre 150.000 i 200.000 euros per cada víctima. El lletrat Simarro ho considera pertinent perquè els dos agents rurals anaven a “pit descobert’’ pel camp i en canvi els caçadors van armats. A més, exposa que després dels tràgics fets del 21 de gener passat, han sortit a la llum una “’sèrie de denúncies’’ d’agents rurals que asseguren haver rebut amenaces de caçadors i haver estat encanonats amb les escopetes.


En aquest sentit, Simarro remarca que fins que no hi ha hagut les dues víctimes mortals, la Generalitat no ha establert mesures de seguretat per als Agents Rurals, com la facilitació d’armilles antibales i també l’ús d’una escopeta per a les patrulles que fan els controls de caça.


Per la seva banda, els caçadors que el dia dels fets acompanyaven l’homicida van declarar ahir davant del jutjat d’instrucció número 4 de Lleida. Van relatar que no van veure res del tiroteig i van assegurar que els prop de 45 minuts que van tardar a avisar els serveis d’emergència no els van semblar “tanta estona”. Segons l’advocada Montse Torres, que defensa l’autor confés dels fets, Ismael Rodríguez, cap d’ells va voler fugir del lloc després del tiroteig mortal. La lletrada va matisar que quan Rodríguez els va dir: “Marxem, marxem”, no ho deia per fugir del lloc sinó per anar cap on tenien el cotxe els agents.


Per contra, l’advocat de les famílies de les víctimes va manifestar ahir haver vist “incongruències’’ en la declaració dels quatre testimonis i creu que són degudes al fet que volen “amagar’’ que tots portaven escopeta (inicialment s’havia dit que, del grup de cinc, només tres anaven armats). Simarro també va revelar que el jutge va recriminar als caçadors no haver fet res quan l’acusat els va confessar els fets. Ells haurien declarat que no volien veure els cadàvers dels agents rurals per no patir algun tipus de seqüela.


Les acusacions particulars, exercides per les famílies de les víctimes i per l’Associació Professional d’Agents Rurals de Catalunya, sospiten que l’acusat sí que va provar de marxar del lloc després de disparar contra els dos homes. Els companys no ho haurien consentit i, segons les acusacions, aquest estira-i-arronsa justificaria el temps que va passar abans no es va fer la trucada d’avís a emergències.


Un altre dels aspectes que resten per aclarir és per què Ismael Rodríguez no va recollir l’autorització per caçar al vedat el dia dels fets. Sí que l’havia reservat prèviament, però aquell dissabte no va pagar ni recollir el permís al bar que els entrega. Només el van obtenir alguns dels companys de cacera que aquell dia es van desplaçar al vedat d’Aspa.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar