Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL CAÇADOR QUE VA MATAR DOS AGENTS RURALS: “M’HE POSAT MOLT NERVIÓS”El caçador que va matar dos agents rurals: “M’he posat molt nerviós”

14/02/2017

“No sé per què, però m’he posat molt nerviós”. És la primera explicació que va donar al telèfon d’emergències 112 el caçador que va matar dos agents rurals en un vedat de caça d’Aspa, segons els fragments de la conversa a què ha accedit l’ARA. L’advocat de les famílies, Pau Simarro, va explicar ahir que la trucada es va produir tres quarts d’hora després del doble homicidi.

A l’inici de la trucada, el caçador –que tenia el permís d’armes caducat– no explica què va passar: “Mira, estava caçant i han vingut els dos agents, i no em diguis per què, però mira, m’he posat molt nerviós”. Davant la insistència de l’operadora perquè li expliqués exactament on eren els agents, l’home dubta: “Ells no, ells... Com l’hi dic?” Finalment, quan la interlocutora li pregunta si “han tingut algun accident”, el caçador confessa: “Són morts, tots dos”. “D’acord, ha sigut vostè?”, li pregunta l’operadora. “Sí, he sigut jo”, diu.

Reclamació contra el Govern

Les famílies de les víctimes es plantegen presentar una reclamació patrimonial contra la Generalitat de prop de 400.000 euros, segons va explicar Simarro a l’ACN. Atribueixen a l’administració un delicte contra la seguretat dels treballadors. Abans del doble crim, els agents que feien els controls de caça no portaven cap sistema de protecció. Ara s’ha acordat que portin armilles antibales i elements de defensa, mentre s’espera que es presenti el reglament definitiu d’armes del cos, que està pendent des del 2003.

Ahir els quatre companys del caçador investigat van declarar davant del jutge de Lleida que porta el cas que no havien vist res del que havia passat, segons va explicar l’advocada de l’homicida, Montse Torres, a la sortida dels jutjats. Simarro considera que l’agressor tenia intenció de fugir, cosa que nega la seva lletrada.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar