Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LES FAMÍLIES DELS DOS AGENTS RURALS MORTS A TRETS PER UN CAÇADOR L’ACUSEN D’ASSASSINATLes famílies dels dos agents rurals morts a trets per un caçador l’acusen d’assassinat

11/02/2017
Imputen aquest delicte a Ismael Rodríguez Clemente a l’entendre que va actuar amb premeditació i va rematar les víctimes. El jutge interrogarà dilluns com a testimonis els 4 acompanyants de l’homicida

Les famílies de Xavier Ribes i David Iglesias, els dos agents rurals morts a trets per un caçador a Aspa el passat 21 de gener, s’han personat al jutjat com a acusació contra el caçador homicida, Ismael Rodríguez Clemente, de 28 anys i veí de Vacarisses (Barcelona).


Les dos famílies, representades per l’advocat Pau Simarro, imputen assassinat a Rodríguez a l’entendre que va actuar amb premeditació i va rematar les víctimes. També reclamaran a la Generalitat per la inseguretat dels agents, i potser també al Govern central per la concessió de la llicència d’armes a l’homicida (vegeu el desglossament). El jutge ha imputat el caçador per un delicte d’homicidi o alternativament un d’assassinat.


Es dóna la circumstància que dilluns que ve el jutjat d’Instrucció número 4 de Lleida, que porta les diligències d’aquest cas, prendrà declaració als quatre caçadors que acompanyaven l’homicida el dia dels fets. Ismael Rodríguez va anar a buscar aquestes quatre persones després de disparar mortalment contra els dos rurals lleidatans i els va explicar el que havia fet. Pel que sembla, segons ha explicat el mateix homicida, els companys el van convèncer perquè truqués als Mossos d’Esquadra i comuniqués el doble crim. Presumiblement el jutge interrogarà dilluns els quatre caçadors sobre aquesta versió dels fets per confirmar-la o rebutjar-la. Segons el que va explicar Rodríguez, ell i els quatre companys van estar a uns quants metres dels cossos dels rurals, però sense veure’ls, des que van avisar els Mossos fins que hi van arribar els equips d’emergència. Això seria un període d’uns trenta minuts, sempre segons aquesta versió.


No es descarta que l’acusació pugui reclamar, més endavant, que es persegueixi aquests companys per suposada omissió del deure de socors, ja que, malgrat que els trets van ser mortals, segons l’autòpsia, això ells no ho sabien.


Reclamaran a la Generalitat per la inseguretat dels agents


Pau Simarro va avançar ahir que les famílies reclamaran probablement a la Generalitat per la inseguretat dels agents. “Dies després del doble crim l’administració autonòmica va dotar els rurals d’armilles antibales i altres mesures de seguretat. Per què no una setmana abans, o un mes abans, o un any abans? Després s’ha sabut que els agents han rebut nombroses amenaces i agressions durant anys. Em sembla evident que l’administració ha d’assumir la seua responsabilitat.”


També hi ha la possibilitat, va afegir Simarro, que reclamin contra el Govern central per la concessió de la llicència d’armes a l’homicida. A més de les famílies, s’ha personat com a acusació particular la Generalitat i com a acusació popular, dos associacions d’agents rurals i una de caçadors.

 

J. GRAU

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar