Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

AGRICULTORS DELS PIRINEUS EXIGEIXEN MESURES CONTRA ELS DANYS QUE CAUSEN ELS ANIMALS SALVATGESAgricultors dels Pirineus exigeixen mesures contra els danys que causen els animals salvatges

10/02/2017
Asaja diu que la superpoblació comporta problemes de sanitat animal

Agricultors de Jarc-Coag han exigit aquest divendres a la Conselleria d’Agricultura mesurades urgents contra els danys que provoca la fauna salvatge als Pirineus, segons ha informat l’organització en un comunicat en què remarca que els productors n’estan “farts d’excessives reunions i queixes contínues que no han servit de res”.

 

Els representants de Jarc-Coag al Pirineu insisteixen que han esgotat la paciència davant la manca de mesures efectives de la Conselleria d’Agricultura en relació a la problemàtica de la fauna salvatge i assenyala que “els ramaders estan farts de queixar-se pels danys acumulats i creixents que els provoca una superpoblació descontrolada de fauna cinegètica, mentre observen que les mesures promeses no es concreten en res”.

 

Jarc-Coag sempre ha reiterat que no es tracta d’actuar quan el mal ja està fet i demana que d’un cop per sempre s’afronti la greu problemàtica amb mesures efectives i argumenta que les compensacions sempre serien insuficients i que amb les batudes de caça no s’ha controlat la situació.

 

Els productors de l’organització agrària exigeixen a la Conselleria de Meritxell Serret que concreti quines seran les línies de treball, que s’engeguin amb urgència i que es prevegi un fons de compensació si no funcionen.

 

El sindicat afegeix que la superpoblació de fauna salvatge comporta també problemes de sanitat animal i ja és una de les principals causes d’accidents en aquest territori.

 

En aquest sentit, recorda les dades que va facilitar aquesta setmana la Conselleria d’Interior, les quals apuntaven que a les comarques de l’Alt Pirineu i l’Aran l’any passat es van registrar 250 accidents de trànsit amb algun animal implicat –senglars i cabirols, majoritàriament–, un 300% més que el 2010, que es va tancar amb 57 accidents d’aquest tipus.

 

Els agricultors es queixen que ningú no recull de manera sistemàtica els danys que la fauna provoca en l’agricultura, perquè si es quantifiquessin la situació seria alarmant i impossible de justificar políticament.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar