Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

RENOVARAN EL PLA D’USOS DE L’ESTANY D’IVARSRenovaran el pla d’usos de l’estany d’Ivars

10/02/2017
Un dels objectius és donar més valor a l’antiga masia de Cal Sinén

El consorci de l’estany d’Ivars i Vila-sana ha acordat renovar el pla d’usos i gestió d’aquest espai natural recuperat, ja que es va fer el 2007 per a un període de cinc anys i ja n’han passat deu. El president del Consell del Pla d’Urgell, Josep Maria Huguet, ha destacat que cal ’’revisar’’ el document per ’’adaptar-lo als nous temps’’ i que, per aquest motiu, es parlarà amb el consell assessor, on prenen part tots els agents implicats amb l’estany per abordar aspectes com la caça, la pesca i les activitats econòmiques.


Un dels objectius del consorci és donar ’’més valor’’ a Cal Sinén, tal com ha dit el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, de manera que s’estudia destinar-hi altres usos que puguin generar ingressos a banda del de punt informatiu. De moment s’està instal·lant un jardí aromàtic a l’entorn i una zona amb taules per prendre-hi alguna beguda.


Reñé ha explicat que quan es va encarar la recuperació de l’estany ja es va fer pensant en el retorn que hi hauria d’haver a la gent, ja fos en concepte del respecte mediambiental i ecològic com també en les possibilitats de generar activitat econòmica. Els responsables del consorci de l’estany consideren que cal “evolucionar” per continuar apostant per la preservació sense la contradicció que s’hi puguin afegir altres aspectes. Un dels motius que obliga a revisar el pla és la ràpida posada en funcionament de l’antiga masia de Cal Sinén, que en un futur serà el centre d’interpretació de l’estany, que estava en ruïnes i ja és una realitat.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar