Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS PAGESOS DEL PLA DE L’ESTANY SEGUEIXEN RECLAMANT MESURES “EFECTIVES” PER FER FRONT A LA PLAGA DE SENGLARSEls pagesos del Pla de l’Estany segueixen reclamant mesures “efectives” per fer front a la plaga de senglars

30/01/2017
La sobrepoblació d’aquests animals provoca destrosses constants a finques de la majoria de municipis de la comarca, especialment a Porqueres i a Sant Miquel, obligant a canviar els cultius.

Els pagesos del Pla de l’Estany alerten que els darrers anys el nombre de senglars a la comarca s’ha convertit en una “plaga” que malmet els cultius i provoca danys irreparables a l’agricultura. Els animals no només fan malbé les collites sinó que en disminueixen la producció. A més, també afecten la maquinària perquè el moviment de terra que provoca el pas dels senglars dificulta el treball dels tractors.

 

Per tot això, des d’Unió de Pagesos reclamen mesures “efectives” per resoldre un problema que ve de lluny i que s’ha anat agreujant amb els anys. El representant del sindicat al Pla de l’Estany, Miquel Puigdevall, denuncia l’immobilisme del departament d’Agricultura i reclama més eines per frenar l’augment del nombre de senglars a les comarques gironines i, en especial, al Pla de l'Estany on, a dia d’avui, no es pot sembrar cap cultiu sense que es vegi afectat pel senglar.

 

Porqueres i Sant Miquel, especialment afectats

 

Es tracta d’una espècie que s’adapta molt fàcilment a nous entorns i, per això, s’ha anat estenent a noves zones. Actualment, els danys provocats pels senglars afecten a la majoria de municipis del Pla de l’Estany, amb especial incidència en zones concretes de Porqueres, com el Frigolet, a Sant Miquel de Campmajor o a Serinyà, entre d’altres.

 

Més reclams i batudes excepcionals

 

Que els caçadors poguessin caçar sense veda, augmentar les batudes excepcionals o posar més reclams són algunes de les mesures que proposa Unió de Pagesos, tot i que reconeix que “no és fàcil”. Miquel Puigdevall també ha alertat que, a banda dels senglars, els darrers anys s’ha notat un augment de cabirols a la zona que, tot i que no tant com els senglars, també representen un problema per als agricultors.

 

594 accidents a Girona l’any 2015

 

El sindicat també recorda que aquests animals poden suposar un perill a les carreteres. Segons el Servei Català de Trànsit, els accidents provocats per fauna salvatge, la majoria per senglars, van ser de 594 l’any 2015 a les carreteres gironines, mentre que l’any 2010 van ser 272.

 www.radiobanyoles.cat/noticia.php?id=14759&t=Els+pagesos+del+Pla+de+l%E2%80%99Estany+segueixen+reclamant+mesures+%E2%80%9Cefectives%E2%80%9D+per+fer+front+a+la+plaga+de+senglars
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar