Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

DETECTAT UN CAS DE TRIQUINOSI EN UN SENGLAR ABATUT A RIBERA D’URGELLETDetectat un cas de triquinosi en un senglar abatut a Ribera d’Urgellet

31/01/2017
Caçadors de l’Alt Urgell demanen “precaució” a l’hora de consumir aquest tipus de carn

El departament d’Agricultura de la Generalitat ha detectat, com a mínim, un cas de triquinosi en un senglar abatut al municipi de Ribera d’Urgellet. L’animal va ser caçat a finals de l’any passat i el Govern ha comunicat al Club de Caça i Pesca de l’Alt Urgell la detecció del paràsit en un animal analitzat pel departament i que va ser caçat a la comarca.


Des de la representació territorial a Lleida de la Federació Catalana de Caça van explicar ahir que es tracta d’“un cas aïllat”. El president del Club de Caça i Pesca de l’Alt Urgell, Toni Vilarrubla, per la seua part, va assegurar que no recordava cap cas de triquinosi durant la temporada de l’any passat. El representant dels caçadors a l’Alt Urgell va manifestar que, si bé de moment han comunicat un únic cas, esperen “un possible segon animal infectat” pel paràsit de la triquinosi, que encara analitzarien. Per això, ahir va fer una crida a la “precaució” a l’hora de consumir carn de senglar. “No volem alarmar ni dir que no es pot consumir carn de senglar, però sí que és necessari fer-ho prenent les mesures higièniques necessàries”, com per exemple congelar la carn i cuinar-la a una temperatura de 70 graus abans de consumir-la, així com que la carn passi un control a través d’una anàlisi abans de ser considerada apta per al consum humà.


Pel fet de tractar-se d’un animal que també consumeix carronya, el senglar pot transmetre fàcilment la triquina després d’haver consumit al bosc carn d’un animal mort i que hagués contret la malaltia. Vilarrubla va fer referència a la superpoblació d’aquest animal, per la qual cosa va considerar que “ara resulta molt fàcil la transmissió entre aquests exemplars i cap als humans si no consumeix la carn de forma adequada”.


C.SANS

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar