Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL CAÇADOR ACABAVA DE PASSAR EL TEST PSICOLÒGIC PER A ARMESEl caçador acabava de passar el test psicològic per a armes

29/01/2017
Havia començat a tramitar la llicència per a l’escopeta amb què va matar els rurals

El caçador que va matar dos agents rurals dissabte passat a Aspa (Segrià) havia iniciat pocs dies abans del doble crim el procés per renovar la llicència d’armes, en un tràmit en què va aportar el preceptiu certificat mèdic psicotècnic que el qualificava com a apte, segons han informat fonts pròximes al cas.


L’autor confés del doble crim, Ismael Rodríguez, continua en presó provisional per haver matat dos agents rurals de quatre trets efectuats amb una escopeta de caça per a la qual no tenia permís d’ús, ja que tenia caducada des del novembre la llicència d’armes classe E, de caça menor.


Segons va informar ahir l’agència Efe, durant la primera setmana de gener l’acusat va anar a Inspecció d’Armes, dependent de la Guàrdia Civil, per renovar el permís E, i així poder compaginar-lo amb el que sí que tenia vigent, el D, de caça major. Per iniciar aquest tràmit administratiu, el caçador va aportar tota la documentació necessària, com ara la llicència de caça en vigor, expedida per la Generalitat, una pòlissa d’assegurança i el certificat mèdic, amb un informe psicotècnic expedit per un centre oficial homologat per la Generalitat que l’acreditava com a apte.


L’informe psicotècnic que va presentar i que el qualificava com a apte estava elaborat dins del termini establert per a aquesta classe de documents, que caduquen als tres mesos de la seva expedició. La petició de renovació de la llicència encara estava en fase d’estudi per part de la Inspecció d’Armes quan es va cometre el doble crim, segons assenyalen
les fonts.


DUES DENÚNCIES PER INFRACCIONS

Tot i que el caçador havia sigut denunciat en dues ocasions en els últims anys per infraccions de la llei de caça, tant pel cos d’Agents Rurals –el 2013– com per la Guàrdia Civil –el 2010–, el més probable és que hagués obtingut la renovació de la llicència sense gaires problemes perquè tenia tota la documentació en regla i els dos incidents ja havien prescrit.


L’endemà que el caçador matés els dos agents rurals i fos detingut, la Guàrdia Civil es va presentar al seu domicili i va decomissar el rifle de la seva propietat associat al seu permís de caça major, que en aquest cas estava vigent. Aquest rifle ara està al dipòsit d’armes de la Guàrdia Civil.


DINS DEL TERMINI

Segons les fonts consultades, dos mesos abans que li expirés el permís de caça menor –que caducava a mitjans de novembre del 2016–, la Guàrdia Civil va remetre al caçador, el setembre passat, un certificat en què l’avisava que finalitzava el termini.


Davant de la falta de resposta, la Guàrdia Civil es va tornar a posar en contacte amb ell per advertir-lo que si no renovava la llicència hauria de dipositar les armes. Va ser llavors quan el caçador va anar a Inspecció d’Armes, una setmana després que hagués expirat la seva llicència i dins del termini establert per a això, a entregar en el dipòsit una de les seves quatre escopetes i a transferir les altres tres –entre elles, la Benelli que va utilitzar per matar els agents rurals– a un caçador amic.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar