Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

PRIMERES INSPECCIONS DELS AGENTS RURALS AMB ARMESPrimeres inspeccions dels Agents Rurals amb armes

29/01/2017
Quinze grups de tres persones van patrullar ahir arreu del país, també amb armilles antibales. Les mesures extraordinàries es van adoptar després de l’assassinat de dos agents a Aspa

Els Agents Rurals van fer ahir les primeres inspeccions de caça seguint les noves directrius de seguretat després de l’assassinat de dos dels seus membres quan demanaven la documentació a un caçador justament ahir feia una setmana a Aspa (Segrià). En concret, quinze dotacions es van desplegar arreu del país per fer controls de caça en equips formats per grups de tres persones, vestint armilles antibales i equipats amb una arma de foc, usant així el procediment que fins ara només seguien els agents rurals destinats als controls antifurtius de caça i pesca.


Josep Antoni Mur, inspector en cap dels Agents Rurals, va destacar, en declaracions a l’ACN, que aquestes són mesures “extraordinàries i temporals” que es van decidir en la comissió de seguretat i salut laboral celebrada dimecres avançada per aquest diari. En aquesta mateixa reunió també es va acordar crear un grup d’experts en seguretat perquè determini quines mesures definitives hauran d’adoptar els Agents Rurals, tant pel que fa als controls de caça com en la resta d’actuacions del cos.


Mur hi va afegir que el doble assassinat ocorregut a Aspa fa una setmana “obliga a revisar” els procediments de les patrulles de control de caça, vigents des del 2013. “En els procediments hi havia les mesures que es consideraven suficients fins ara”, va justificar l’inspector en cap, qui va recalcar que s’han aplicat mesures temporals mentre no culmini la revisió a fons dels dispositius de seguretat. Mur va indicar que l’ampliació de dos a tres agents per grup i la incorporació de les armilles antibales i d’una arma són mesures “extraordinàries” que es van consensuar en el comitè de seguretat i salut del cos d’Agents Rurals, del qual formen part membres de la direcció d’aquest cos; de la subdirecció general de recursos humans, organització i relacions laborals, i també delegats de prevenció dels diferents sindicats, a banda de representants de l’administració.


Mur hi va afegir que es va optar per aquestes mesures perquè formen part d’un procediment que el cos ja té assumit a l’hora de fer controls antifurtius, de manera que eren canvis de fàcil aplicació. De moment, aquest dissabte es van equipar 15 unitats de control de caça amb el nou sistema, i la previsió és que la setmana vinent s’arribi a les 30 unitats
equipades. “No només volem centrar-ho en temes relacionats amb la caça”, va destacar Mur, i va ressaltar que tan sols un 10% de les 130.000 actuacions anuals que fa el cos estan relacionades amb el control de caça. Per això, va valorar la importància de disposar d’un assessorament extern “que indiqui quines són les mesures més ajustades als riscos reals que corren els Agents Rurals”. És en el marc d’aquest grup d’experts que Mur confia abordar també l’aprovació del reglament d’ús d’armes, del qual hi ha una primera versió redactada des del 2007. El calendari de treball s’hauria d’aprovar aquest dimarts en una reunió al Departament d’Interior.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar