Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

LA FEDERACIÓ CATALANA DE CAÇA ES PERSONARÀ COM ACUSACIÓ POPULAR EN EL JUDICI CONTRA L’AUTOR CONFÉS DE LA MORT DELS DOS AGENTS RURALSLa Federació Catalana de Caça es personarà com acusació popular en el judici contra l’autor confés de la mort dels dos Agents Rurals

La Federació Catalana de Caça es personarà com acusació popular en el judici contra l’autor confés de la mort dels dos Agents Rurals

La Federació Catalana de Caça es personarà com acusació popular en el judici contra l’autor confés de la mort dels dos Agents Rurals

27/01/2017
La FCC, en representació de tots els caçadors federats de Catalunya, i l’Oficina Nacional de la Caça (ONC), es personaran com acusació popular en el judici contra l´acusat de matar el passat dissabte 21 de gener dos membres del cos d´Agents Rurals

Davant dels execrables fets esdevinguts el dissabte 21 de gener en un vedat de caça situat al terme municipal d’Aspa (Lleida), que van tenir com a tràgic desenllaç la mort de dos membres del cos d’Agents Rurals de Catalunya a causa dels trets efectuats per Ismael Rodríguez Clemente, la Federació Catalana de Caça, en representació de tot el col·lectiu de caçadors de Catalunya i, per extensió, del conjunt de l’Estat, ha decidit personar-se com acusació popular en el judici que es celebrarà contra l’autor material d’aquests crims.

 

La FCC ha pres aquesta decisió davant l’extrema gravetat dels fets, inconcebibles i devastadors, i pels danys morals i contra la imatge dels caçadors del conjunt de l’Estat, que s’ha vist greument perjudicada per la injustificable acció d’aquest individu concret. Aquesta acció mai s’hauria de vincular amb la pràctica cinegètica ni l’actitud generalitzada dels caçadors, que han manifestat de manera unànime i massiva la seva més absoluta repulsa davant aquest lamentable succés i el seu més sincer condol i respecte envers les famílies de Francesc Xavier Ribes i David Iglesias i el cos d’Agents Rurals de Catalunya.

 

La ONC, l’entitat conservacionista sense ànim de lucre més àmplia d’Espanya, que té com a missió la defensa i representació del sector cinegètic i dels caçadors del conjunt de l’Estat, s’ha volgut sumar a aquesta decisió com a mostra de rebuig de tots els caçadors de l’Estat.

 

Cal destacar que l’autor confés d’aquests assassinats, que va ingressar a presó sense fiança el passat dimecres per ordre del titular del Jutjat d’Instrucció número 4 de Lleida, podria afrontar penes de fins a 57 anys de presó si és considerat culpable dels delictes que li imputa la Fiscalia: dos d’assassinat, dos d’atemptat contra l’autoritat i un de tinença il·lícita d’armes. El Codi Penal preveu fins a 25 anys per a cada delicte d’assassinat, 3 per a cada atemptat i un per la tinença il·lícita d’armes. A la interlocutòria dictada el passat dimecres pel jutge se l’imputa per homicidi o assassinat (a determinar en funció de les proves que s’obtinguin de la instrucció, les pericials de l’arma i balística) i també ratifica que Ismael Rodríguez va disparar als rurals 4 trets i no tres (l’homicidi suposa deu anys menys per cada delicte). En aquest sentit, i com ja ha manifestat en reiterades ocasions des de l’inici d’aquests fets, la FCC demanarà i defensarà al judici que s’apliqui per a l’autor d’aquests crims la màxima pena possible.

 


 

La Federación Catalana de Caza se personará como acusación popular en el juicio contra el autor confeso de la muerte de los dos agentes rurales

 

La Federación Catalana de Caza, en representación de todos los cazadores federados de Cataluña, y la Oficina Nacional de la Caza (ONC), se personaran como acusación popular en el juicio contra Ismael Rodríguez Clemente, acusado de matar el pasado sábado 21 de enero dos miembros del cuerpo de Agentes Rurales, Francesc Xavier Ribes y David Iglesias.

 

Ante los execrables hechos acaecidos el sábado 21 de enero en un coto de caza situado en el término municipal de Aspa (Lleida), que tuvieron como trágico desenlace la muerte de dos miembros del cuerpo de Agentes Rurales de Cataluña a causa de los disparos efectuados por parte de Ismael Rodríguez Clemente, la Federación Catalana de Caza, en representación de todo el colectivo de cazadores de Cataluña y, por extensión, del conjunto del Estado, ha decidido personarse como acusación popular en el juicio que se celebrará contra el autor material de estos crímenes.

 

La FCC ha tomado esta decisión ante la extrema gravedad de los hechos, inconcebibles y devastadores, y por los daños morales y contra la imagen de los cazadores del conjunto del Estado, que se ha visto gravemente perjudicada por la injustificable acción de este individuo concreto. Esta acción nunca debería vincularse con la práctica cinegética ni la actitud generalizada de los cazadores, que han manifestado de manera unánime y masiva su más absoluta repulsa ante este lamentable suceso y su más sentido pésame y respeto hacia las familias de Francesc Xavier Ribes y David Iglesias y el cuerpo de Agentes Rurales de Cataluña.

 

La ONC, la entidad conservacionista sin ánimo de lucro más amplia de España que tiene como misión, entre otros objetivos, la defensa y representación del sector cinegético y los cazadores del conjunto del Estado, se ha querido sumar a esta decisión como muestra de rechazo de todos los cazadores del estado.

 

Cabe destacar, que el autor confeso de estos asesinatos, que ingresó en prisión, sin fianza, el pasado miércoles por orden del titular del Juzgado de Instrucción número 4 de Lleida, podría afrontar penas de hasta 57 años de prisión si es considerado culpable de los delitos que le imputa la Fiscalía: dos de asesinato, dos de atentado contra la autoridad y uno de tenencia ilícita de armas. El Código Penal prevé hasta 25 años para cada delito de asesinato, 3 para cada atentado y uno por la tenencia ilícita de armas. En el auto dictado el pasado miércoles por el juez se le imputa por homicidio o asesinato (a determinar en función de las pruebas que se obtengan de la instrucción, las periciales del arma y balística) y también ratifica que Ismael Rodríguez disparó a los rurales 4 disparos y no tres (el homicidio supone diez años menos por cada delito). En este sentido, y como ya ha manifestado en reiteradas ocasiones desde el inicio de estos hechos, la FCC pedirá y defenderá en el juicio que se aplique para el autor de estos crímenes la máxima pena posible.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar