Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL CONTROL DE CAÇA ES REFORÇA AMB TRES AGENTS I UNA ARMAEl control de caça es reforça amb tres agents i una arma

26/01/2017
L’homicida de Lleida havia estat interceptat en dues ocasions quan duia a terme pràctiques il·legals de cacera. L’autor de les dues morts tenia l’arma en nom d’un amic per burlar les sancions

Els controls de caça que es facin a partir d’avui es duran a terme amb tres membres dels Agents Rurals, i no dos com fins ara, un dels quals portarà una arma. Aquest és el mateix protocol que es fa servir en les inspeccions en què es van a buscar caçadors furtius on els agents van protegits amb armilles. Aquest és l’acord que es va prendre ahir en la comissió de Seguretat i Salut Laboral, de la qual ha de sortir una nova instrucció sobre els controls a caçadors que avui rebran els comandaments del cos. A la reunió es va deixar una cadira buida i també hi havia una foto de David Iglesias, un dels dos agents morts dissabte, que en breu s’havia d’incorporar com a membre d’aquesta comissió. La decisió de fer servir eines de seguretat policial en els serveis del cos que comportin risc per als agents haurà d’acabar de d’agafar forma en reunions futures on participaran experts en seguretat.


Al marge d’aquesta reunió d’ahir a Barcelona, la investigació del doble crim va revelar que l’assassí confés dels dos agents rurals, Ismael Rodríguez Clemente, havia estat denunciat els últims anys, almenys dues vegades, per infraccions a la llei de caça, tant pel cos d’Agents Rurals com per la Guàrdia Civil. Segons fonts citades per l’agència Efe, el 2010 una patrulla del Seprona de la Guàrdia Civil el va denunciar perquè circulava amb l’arma carregada per un camí d’ús públic en una localitat de la demarcació de Barcelona.


Caçar a menys de 25 metres d’un camí d’ús públic és una de les infraccions més greus de la llei de caça i comporta la retirada de la llicència de caça durant anys, concretament en aquest cas dos, i la retirada cautelar de l’arma, que es diposita en dependències de la Guàrdia Civil fins que no es paga la sanció econòmica.


L’homicida confés tenia, en el moment en què van ocórrer els fets, llicència d’armes de tipus D (per a caça major), però la de tipus E (escopeta per a caça menor), li va caducar a final del 2016. La Guàrdia Civil li havia notificat aquest fet i l’havia advertit que havia de dipositar l’arma a les dependències d’aquest cos. No obstant això, per no haver de desprendre’s de les dues escopetes de la seva propietat, Ismael Rodríguez va posar la Benelli semiautomàtica de calibre 12, amb la qual va matar els dos agents, i també una altra escopeta, a nom d’un amic seu amb la llicència en vigor, segons la investigació.


A més de l’incident del 2010, a mitjan novembre del 2013 els Agents Rurals del Vallès Occidental van sorprendre Rodríguez en plena caça il·legal d’ocells fringíl·lids –aus que es comercialitzen o es tenen per participar en concursos de cant– prop de casa seva, a Vacarisses. Per aquests fets se’l va sancionar amb 400 euros.


D’altra banda, els Mossos d’Esquadra han detingut un criador de gossos per haver escrit amenaces de mort al mur de Facebook de l’Associació Professional dels Agents Rurals de Catalunya. L’home, veí de Sils, va ser detingut aquest dimarts a Blanes però ja ha quedat en llibertat.


Minut de silenci al Parlament

El ple del Parlament va viure ahir un emotiu minut de silenci en senyal de dol per la mort dels dos agents rurals. “En nom del Parlament expresso el més sentit condol pels dos agents rurals assassinats, i la nostra solidaritat amb els familiars de les víctimes i amb el cos dels Agents Rurals”, va dir la presidenta de la cambra, Carme Forcadell. A l’acte van ser presents els comandaments del cos, que es van situar a la tribuna de convidats i que van rebre un llarg i càlid aplaudiment dels diputats a l’hemicicle. Pocs minuts després, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, els van saludar en una conversa informal davant de l’escala del Parlament.


En un homenatge particular, el diputat i portaveu de CSQP, Joan Coscubiela, va col·locar damunt de la bancada del seu grup una miniatura que reproduïa un vehicle dels Agents Rurals.


Jordi Panyella

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar