Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

POC SENGLAR I DE DUBTOSA PROCEDÈNCIAPoc senglar i de dubtosa procedència

23/01/2017
La majoria de carn de senglar que es consumeix en restaurants està fora dels circuits oficials de distribució. Ho diu el gerent de la principal empresa del sector, Senglar de Girona, que reparteix carn a tot Catalunya i també n´exporta

Segons el gerent de Senglar de Girona, Arnau Padrosa, el consum de carn en restaurants al cap de l'any és d'unes 67 tones, de les quals, només 8 hi arriben per circuit oficial; és a dir, mitjançant una empresa especialitzada en el tractament i manipulació d'una carn que ha de ser analitzada abans de consumir.

 

Degut a la sobreabundància, la gran majoria de senglar que es serveix arriba als establiments via coneixença i no sempre en les millors condicions. Padrosa diu que, en tots els casos, s’ha de fer la prova de la triquinosi però no és l’únic paràmetre que s’ha d’analitzar d’aquesta carn.

 

 

Senglar de Girona fa una gestió completa de la carn, des de la recollida allà mateix on l'animal ha estat mort pels caçadors fins a l'anàlisi sanitari i l'especejament i la comercialitza a particulars, carnisseries i restaurants d'arreu de Catalunya mitjançant mitja dotzena de distribuïdores.

 

De tota manera, la majoria de la carn, diu Padrosa, va a tercers països, on la carn de caça és més apreciada. No és el que passa aquí, adverteix, on malgrat que cada cop hi ha més restauradors que intenten aprofitar les carns tendres d’aquests animals, el senglar no sovinteja a les cartes.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar