Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL CAÇADOR QUE VA MATAR DOS AGENTS RURALS A ASPA NO RECORDA QUÈ VA PASSAREl caçador que va matar dos agents rurals a Aspa no recorda què va passar

23/01/2017
Assegura als Mossos d’Esquadra que va buidar l’escopeta en “un acte instintiu, no voluntari”. El govern reivindica les competències en armes

El caçador que dissabte al matí va matar dos agents rurals en un vedat de caça del tord a Aspa va declarar a última hora del mateix dia a la comissaria des Mossos d’Esquadra de Lleida que no sabia com havia succeït i que no recordava res. El veí de la urbanització El Palà de Vacarisses, Ismael Rodríguez, de 28 anys, va explicar que no sabia per què va disparar i que va buidar l’escopeta “en un acte instintiu, no voluntari”, però que no recordava si va apuntar els agents ni què li va passar pel cap a l’hora de prémer el gallet de l’escopeta Benelli del calibre 12, per la qual no tenia llicència. L’únic que va admetre és que els agents el van saludar amb un “bon dia” i que li van demanar que descarregués l’arma.


El detingut, que finalment passarà a disposició judicial dimarts, va explicar que a partir d’aquell moment no recordava com va reaccionar ni a quina distància va disparar, i tampoc no va saber dir com va arribar a buidar els tres cartutxos que l’arma permet disparar consecutivament. Sí que va admetre que va ser a instàncies dels seus companys de cacera que va trucar al 112 en estat de xoc, però que no tenia consciència del que deia i que va passar el telèfon a una altra persona del seu grup de caçadors perquè acabés d’explicar què havia passat. L’advocada del presumpte homicida també va explicar que estava “molt penedit i destrossat” perquè mai no havia reaccionat de manera semblant i que no tenia “voluntat deliberada de matar”. Tampoc prenia cap fàrmac ni rebia tractament per cap malaltia. El seu germà, en declaracions a La Vanguardia va assegurar que “no tenia excusa, no el defenso” i que la família no es podia creure el que havia passat mentre estaven pendents de poder parlar amb el detingut.


Ahir al migdia desenes de veïns d’Alcoletge van fer un minut de silenci a davant de l’Ajuntament en senyal de dol per l’homicidi de dos agents. Un d’aquests, David Iglesias Díaz, de 39 anys, n’era veí, estava casat i tenia una filla de 7 anys. L’altre, Francesc Xavier Ribas Villas, de 43 anys i pare d’un nen de 10 anys, era veí de Soses i vivia a Lleida. El funeral dels dos agents es farà avui, a les 16.00 h, a l’església de Sant Llorenç de Lleida. L’Ajuntament ha convocat a les 12 del migdia davant del consistori un minut de silenci durant el qual s’afegirà CCOO, ja que tots dos n’havien estat delegats sindicals. També el convocarà l’Ajuntament de Vacarisses, que en un comunicat reconeix “la important labor de servei públic del cos d’agents rurals”.


La Federació Catalana de Caça va mostrar el seu suport a les víctimes i va instar el col·lectiu de caçadors a suspendre les caceres previstes. En un comunicat, es van mostrar compungits i van expressar la “més ferma condemna i rebuig per aquest vil assassinat”.


El conseller Jané reclama competències en armes


El conseller d’Interior, Jordi Jané, va reivindicar ahir en una entrevista a RAC1 que els Mossos d’Esquadra tinguin competències sobre la tinença d’armes i explosius, actualment en mans de la Guàrdia Civil. Ho va fer l’endemà de reclamar la revisió dels requisits que s’exigeixen per tenir una arma, recordant que la Guàrdia Civil ha de “comprovar que les persones que tenen llicència la poden tenir i que, per això, hi ha una sèrie de proves que en teoria s’han de fer”. El presumpte homicida d’Aspa no tenia llicència per utilitzar aquella escopeta.


En la UGT demanen replantejar-se els protocols d’actuació i de seguretat dels agents rurals, mentre que CCOO va recordar que fa vint anys que alertaven que “es podia produir una situació com aquesta”.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar