Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

ATENCIÓ: PRIMER POSITIU DE INFLUENÇA AVIAR A ESPANYA (CASTELLA I LLEÓ)ATENCIÓ: Primer positiu de Influença Aviar a Espanya (Castella i Lleó)

13/01/2017
Com sempre, recordem extremar les mesures de bioseguretat per evitar la transmissió a aus domèstiques i preguem a tots els caçadors que es mantinguin alerta

Informem que s'ha detectat el primer cas d'Influença Aviar a Espanya.

 

S'han trobat dos aus silvestres positives en IA d'alta patogenicitat mortes en les proximitats de la llacuna de La Nava de Fuentes, a Palència.

 

La comunicació d'aquesta troballa no implica restriccions comercials al moviment d'aus vives ni dels seus productes. Tampoc es considera que existeixi un risc per la salut pública, ja que els estudis genètics basats en l'anàlisi de les seqüències de virus complet mostren que es tracta d'un virus aviar sense afinitat específica pels éssers humans. A més a més, aquest virus no pot ser transmès a l'home a través de carn d'au cuinada, ous o productes processats derivats d'aquests.

 

Amb tot, el MAPAMA recorda la necessitat de reforçar les mesures de bioseguretat en explotacions avícoles, especialment aquelles mesures destinades a evitar el contacte amb aus silvestres, així com reforçar la vigilància passiva tan en explotacions avícoles com en aus silvestres, notificant als serveis veterinaris oficials qualsevol sospita d'enfermetat.

 

Gràcies per la vostra col·laboració.Informe MAPAMA cas de IA a Palència
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar