Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

AGRO.- ASAJA LAMENTA ELS PREUS “DESMOTIVADORS” I EL MANTENIMENT DEL VETO RUS EL 2016Agro.- Asaja lamenta els preus “desmotivadors” i el manteniment del veto rus el 2016

Rosa Pruna Presidenta ASAJA

11/01/2017
La presidenta d´Asaja, Rosa Pruna, ha lamentat que l´exercici 2016 s´hagi caracteritzat per preus ´desmotivadors´ en l´agricultura en general i en els cereals en particular, pel manteniment del veto rus en ramaderia i per l´increment de la burocràcia

En un comunicat, Pruna ha destacat, tot i això, que el 2016 també ha estat un any de “molt bones produccions” –exceptuant els llegums–, cosa que ha ajudat que la renda agrària hagi augmentat un 4,3% segons Eurostat i un 5,1% segons el Ministeri d’Agricultura.

 

Amb vista a aquest 2017, Asaja vol avançar cap a una nova llei de caça, ja que considera que actualment no es dona resposta a les grans pèrdues que pateixen els sectors agrícola i ramader a causa dels danys causats per la fauna salvatge.

 

“L’Administració té molt bones intencions, però no dona cap solució”, ha lamentat Pruna, que ha indicat que les pèrdues per al sector per aquest concepte ascendeixen a 300.000 euros.

 

El Govern va aprovar el desembre la creació d’una comissió per prevenir i controlar els danys de la fauna salvatge i abordar diverses mesures, com l’elaboració i tramitació al Parlament d’una nova Llei de Caça de Catalunya, ja que la que hi ha vigent actualment és del 1970.

 

També ha urgit a impulsar un decret que obligui a saber l’origen de producció de la llet, tal com han fet França i Itàlia, i ha recordat que l’organització porta dos anys reclamant aquesta nova normativa.

 

Alhora, Pruna ha insistit a demanar que en els pressupostos de la Generalitat per al 2017 es prevegi una partida específica de suport a la fruita dolça.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar