Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL 2016 S’HAN MATAT 44 SENGLARS EN BATUDES EN ZONES URBANES DE GIRONAEl 2016 s’han matat 44 senglars en batudes en zones urbanes de Girona

03/01/2017
Les dades demostren que hi ha sobrepoblació. El govern municipal estudiarà el mètode d’implantar feromones de llop, que a Salt està en fase de proves

LA XIFRA

176
exemplars de senglars són els que es van abatre la temporada 2015/2016 a l’àrea de les Gavarres.
LES FRASES

“El problema és constant i tenim poques eines per combatre aquesta sobrepoblació”

“Cada cop són més atrevits i s’acosten a zones més cèntriques i urbanitzades”

Narcís Sastre
REGIDOR DE PAISATGE I HÀBITAT URBÀ DE GIRONA
 
Els caçadors i els Agents Rurals han realitzat un total de sis batudes excepcionals per matar senglars a les zones urbanes de la ciutat de Girona. En total, s’han abatut 44 exemplars. Aquestes caceres es fan de manera puntual, i sovint obliguen a tallar alguns carrers. L’objectiu és foragitar els animals de les zones més properes a les cases. La seva presència és més habitual als barris més pròxims a les zones forestals. Segons les queixes que recull el consistori de Girona, la presència dels animals és més visible a zones com ara Montjuïc,Taialà, Sant Ponç, Pedret, Palau i el Pont Major.


En aquestes zones, fins i tot, és habitual que els veïns es trobin els senglars passejant pel carrer, rebolcant-se a l’herba o buscant menjar als contenidors. “El problema és constant, i cada cop són més atrevits i s’acosten a les zones més cèntriques i urbanitzades”, afirmava ahir el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de Girona, Narcís Sastre. Tot i això, el regidor reconeix que la capacitat per combatre la sobrepoblació d’aquests animals és limitada en l’àmbit municipal, i que les batudes són “pedaços”.
 
 
El mètode de Salt
 
 
Sastre ha avançat que volen estudiar el mètode implantat recentment pel municipi veí de Salt. Consisteix en un tancat electrificat on es pengen unes estaques de fusta amb esponges impregnades amb feromones de llop. D’aquesta manera, els senglars associen l’olor del seu principal depredador amb l’experiència desagradable d’enrampar-se amb el filat elèctric. Aquest mètode fa poc que s’ha implantat a Salt per protegir la zona de les Deveses, on hi ha 400 hortes. Per aquest motiu, Girona vol deixar passar un temps per avaluar el funcionament i veure la viabilitat en zones urbanes. Tot i això, Sastre ja té demanada una reunió per tractar aquest tema amb la regidora d’Entorn Natural i Medi Ambient a Salt, Marta Guillaumes.
 
 
176 senglars més
 
 
El nombre de 44 senglars s’ha de sumar als 176 exemplars que els caçadors han abatut a l’àrea local de caça (situada a la zona boscosa de les Gavarres fora de la zona urbana) durant la temporada 2015/2016. Les xifres demostren que cada cop hi ha més sobrepoblació de porcs senglars. L’anterior temporada, el nombre final va ser de 111 captures a l’àrea local de caça. En el cas de les batudes excepcionals en zones urbanes, la xifra d’enguany està en línia amb la del 2015: se’n van capturar 45. Tot i això, el 2013 i el 2014 només es van fer una i quatre batudes, amb el resultat de dos i tres senglars morts, respectivament.
 
 
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar