Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

LA FEDERACIÓ CATALANA DE CAÇA APOSTA PELS PRODUCTES DE CAÇALa Federació Catalana de Caça aposta pels productes de caça

La Federació Catalana de Caça aposta pels productes de caça

La Federació Catalana de Caça aposta pels productes de caça

La Federació Catalana de Caça aposta pels productes de caça

La Federació Catalana de Caça aposta pels productes de caça

22/12/2016
La FCC continua amb la promoció dels productes alimentaris de caça i/o fets per caçadors, en aquesta ocasió pels detalls de Nadal d’enguany. L’objectiu és donar-los a conèixer i explicar les seves virtuts: proximitat, 100% naturals i de màxima qualitat

La Federació Catalana de Caça s’ha proposat fer una campanya activa per promocionar els productes alimentaris de caça i/o fets per caçadors amb l’objectiu de donar-los visibilitat, explicar les seves avantatges i característiques, fomentar el seu consum i recolzar així el nostre propi sector.

 

Ja s’ha establert com a norma que a tots aquells actes on es requereixi càtering s’utilitzaran productes derivats de la caça i/o fets per caçadors. Això ja es va portar a terme, per exemple, en la presentació de l’estudi del Cost de la caça del senglar en modalitat de batuda que es va portar a terme el passat 16 de setembre a la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, on després de la presentació es va fer un tast d’embotits i cuina on els ingredients essencials van ser el senglar, el cérvol i el cabirol.

 

En aquestes festes, els detalls que ha creat la Federació Catalana de Caça per felicitar el Nadal han estat elaborats íntegrament per productes de caça i/o fets per caçadors.  

 

Embotits del Senglar de Girona (Fornells de la Selva)

L’empresa Senglar de Girona funciona des del 2011 i es dedica a la comercialització de carns de caça. Els seus productes provenen en la seva totalitat de Catalunya (majoritàriament de la província de Girona) i així ofereixen un producte de la terra amb totals garanties sanitàries i de traçabilitat. Són escorxador i sala de desfer i mouen tot el ventall de peces nobles fruit de l'especejat de la canal com són el coll, lloms, filets, espatlles, cuixes i magres. Preparen els magres perquè d'altres empreses puguin elaborar productes amb totals garanties sanitàries i fomenten l'elaboració i comercialització de productes com ara hamburgueses, pinxos, embotits varis, etc., per mirar de canviar el punt de vista social de que són carns només per estofar i menjar a l’hivern.

Arnau Padrosa, Gerent de l’empresa, va començar a caçar aviat per la influència del seu avi que era president de l’APC de Riudarenes. Ens explica que els seus productes són de proximitat, naturals, amb valor ecològic i que disseminen el capital al territori.

 

Mousse de carn de cabra hispànica salvatge de Donum Deus, fructus enim elites (Bot)

Fa uns tres anys que el caçador José Luis Todó va crear la marca Donum Deus per tal d’aprofitar comercialment la carn de cabra hispànica salvatge abatuda als Ports de Tortosa-Beceit mitjançant la seva empresa Ibex Hunt, SLU.

Ofereix productes en cru i transformats i explica les avantatges del seu producte emfatitzant les característiques de proximitat (producte Km 0), 100% natural, ecològic i limitat (cada temporada l’administració autoritza un petit nombre de permisos). A més a més, s’ha de saber que la carn de cabra hispànica presenta un alt valor nutricional pel seu contingut en nutrients, amb la particularitat que aporta molt poques calories i greixos, cosa que la fa molt apta per a tothom, però especialment per les persones que han de cuidar-se el cor i el pes. També aporta una quantitat extraordinària de seleni, gràcies a unes pastures que creixen en sòls rics en aquest mineral. En definitiva, la qualitat de la carn d’animals que estan en llibertat i s’alimenten de pastures és molt superior a la dels animals en captivitat, on sovint es troben restes d’hormones, antibiòtics i altres fàrmacs.

 

Vi del Celler Quim Batlle, caçador (Tiana)

El Celler Quim Batlle neix al 1999, fruit d’anys de tradició familiar cultivant la vinya. El propietari i autor dels vins FORANELL i CORIOLIS és Joaquim Batlle, que seguint les passes del seu pare ha aconseguit plasmar els sabors tradicionals de les varietats autòctones de la D.O. Alella, Pansa Blanca, Garnatxa Blanca i Picapoll aportant modernitat i expressió i alhora creant uns vins ecològics de gran qualitat i personalitat pròpia. A 320 metres d’altitud amb el mar Mediterrani de fons, la brisa procedent del mar va banyant les vinyes aportant-los els tocs salins que units amb la mineralitat particular del terreny de sauló, creen un sabor autèntic i genuí donant lloc a un vi d’excel·lència, qualitat i personalitat pròpia.

Quim Batlle caça des de ben petit, quan acompanyava el seu pare, a Tiana, Calaf i Osca i prefereix la caça menor. Posa de rellevància que el seu vi, és un producte ecològic, d’autor i de gran personalitat.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar