Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

PROP DE 300.000 AUS SACRIFICADES A HOLANDA CONTRA LA PROPAGACIÓ DE LA GRIP AVIÀRIAProp de 300.000 aus sacrificades a Holanda contra la propagació de la grip aviària

19/12/2016
Les autoritats han demanat als ramaders i als zoològics que mantinguin les seves aus a l´interior

Prop de 300.000 aus (200.000 ànecs i unes 100.000 gallines) han sigut sacrificades al nord d'Holanda en les últimes setmanes per evitar la propagació de la grip aviària, ha informat el portal 'Dutchnews'.

Les autoritats holandeses han revelat que s'ha detectat un nou brot en una granja de gallines a Friesland (nord-oest), de manera que ja són sis les explotacions que s'han vist afectades fins ara per la malaltia.

 

Com a conseqüència, les 28.500 gallines de la granja infectada seran sacrificades per prevenir la propagació del brot.

 

A més, les autoritats han pres mostres en una altra granja situada en un radi de tres quilòmetres de l'explotació afectada per comprovar si hi ha hagut contagis.

 

El ministre holandès d'Agricultura, Martin van Dam, ha imposat una prohibició de moviment d'aus i ous en un radi de 10 quilòmetres de la granja afectada, d'acord amb el que estableix la normativa per combatre la propagació de la malaltia.

 

Per una altra part, també diumenge es va detectar la presència de grip aviària en una granja d'ànecs a Kamperveen (nord-oest), cosa que obligarà a sacrificar els 14.000 exemplars al recinte.

 

Prèviament, les autoritats holandeses havien trobat el virus en diferents ànecs salvatges en una localitat pròxima, a la província d'Overijssel.

 

El virus va ser identificat primer en ànecs salvatges trobats morts al novembre i la seva presència ha sigut confirmada en diverses granges de Biddinghuizen, a Flevoland (centre del país).

 

Les autoritats han demanat als ramaders, així com als zoològics i als propietaris d'animals, que mantinguin les seves aus a l'interior, pel risc de propagació de la malaltia.

 

També s'ha decretat la prohibició dels espectacles d'aus i la caça d'ànecs.

 

L'últim brot de grip aviària a Holanda va tenir lloc el 2014, encara que va estar restringit a una sèrie de granges, i un d'anterior, el 2003, va costar a la indústria avícola holandesa al voltant de 300 milions d'euros.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar