Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA

ARBECA S´OMPLE DE FIRAArbeca s´omple de fira

17/11/2013
La vila de les Garrigues celebrarà Santa Caterina amb els carrers plens de parades i moltes activitats per a tothom

Fa més de cinc-cents anys que Arbeca celebra fira per Santa Caterina, un esdeveniment que la gent de les Garrigues aprofitava per preparar-se per a l’hivern. La fira era lloc de trobada de tots els pobles de l’entorn, i els visitants hi compraven les eines del camp per a la collita de les olives, la roba de casa i d’abric, i també hi feien l’intercanvi d’animals per al conreu de la terra.
La fira (que només s’havia interromput durant la Guerra Civil) va mantenir-se molt popular fins al 1963, quan el fred va matar moltes oliveres i l’economia de la comarca se’n va ressentir. Però a Arbeca l’esperit de la Fira de Santa Caterina s’ha mantingut viu i l’activitat comercial hi ha revifat, amb l’oli i la caça com a eixos principals.

PÚBLIC OBJECTIU
Amb els canvis econòmics, culturals i socials viscuts des dels anys setanta del segle passat, la Fira de Santa Caterina no tindria sentit si no fos perquè els arbequins han sabut adaptar-la als nous temps i afegir-hi atractius que animen el públic a visitar-la.
Així doncs, ara la vila és punt de trobada de gent que vol gaudir del gust de l’oli nou de l’oliva arbequina, i també de persones aficionades a la caça, ja que en el marc de Santa Caterina s’hi celebren la Fira del Gos Caçador, que arribarà a la vint-i-novena edició i la Fira de l’Oliva Arbequina, que complirà deu anys. Cal recordar que Arbeca dóna nom a les olives arbequines, ja que l’expansió d’aquestes oliveres a la península va ser a través d ’aquest poble.
L’oli que s’hi produeix, amb la certificació de la denominació d’origen protegida Garrigues, té les característiques pròpies de la zona, marcada per un clima extrem que li dóna un tret diferencial que es nota en el gust. Enguany la Cooperativa Arbequina preveu una producció de més de 350.000 litres d’oli d’una excel·lent qualitat.
D’altra banda, Arbeca també promociona la seva extensa àrea de caça, de més de 5.800 ha, que té una gran varietat de conreus de rec i secà, i diversitat de fauna, amb espai propi a la fira. Durant la fira, més de seixanta gossos de diferents races participaran en les demostracions canines.
Finalment, cal dir que els visitants de Fira de Santa Caterina podran passejar entre les 150 parades d’artesania que estaran instal·lades pels carrers del centre. L’activitat comercial es complementarà amb diversos actes, com ara les demostracions d’habilitat canina i d’ensinistrament de gossos, demostracions de doma de cavalls, exposicions, tast d’olis, la Trobada de Country o el clàssic concurs de macerar olives.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar