Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

LA PORTADA DE DESEMBRE DE LA REVISTA JARA Y SEDAL PORTA POLÈMICAFederació Catalana de Caça 14/12/2016
La revista Jara y Sedal s’ha vist envoltada d’una gran controvèrsia per la imatge de portada d’un menor vestit de caça amb una arma (de joguina) i una perdiu morta.

La Federació Catalana de Caça procura fer sempre un exercici de tolerància, respecte i empatia cap a totes les sensibilitats, valors i filosofies de vida. Som conscients que no tothom ha viscut la caça com una activitat lúdica habitual en el seu entorn i que la majoria de gent de ciutat no ha vist mai un animal mort, no sap ben bé com es practica la caça, ni quines modalitats hi ha i ni molt menys saben que els caçadors fan moltes altres coses en benefici del medi ambient a més a més de caçar. Comprenem aquestes circumstàncies i intentem ser curosos i didàctics, i sobretot procurem explicar bé la nostra activitat i practicar-la sempre seguint les normes i amb la seguretat per davant de tot. 

 

Malgrat el nostre esforç, sembla que ningú fa el mateix exercici de respecte envers el nostre col·lectiu. Les generalitzacions estan a l’ordre del dia, poques vegades contacten amb nosaltres per contrastar informacions o escoltar la nostra opinió i se’ns criminalitza per sistema.

 

En el cas de la portada de Jara y Sedal hem de reconèixer que l’ús d’imatges de menors és sempre un tema delicat que personalment preferim evitar però veiem molt gratuïtes i agressives les crítiques que han anat sorgint al respecte.

 

Alguns caçadors ens han cridat l’atenció del tractament que n’ha fet el senyor Jordi Basté al programa El món a RAC1 (12/12/16) on ha titllat de “terrible” la imatge i ha utilitzat el terme “repugnant” a més a més de parlar de la necessitat de debatre sobre el futur dels nostres fills (A partir del minut 22:13 i fins el 23:34). Estem d’acord que es pot discutir seriosament sobre la idoneïtat o no de fer aparèixer un menor, de l’elecció de la roba de camuflatge i les implicacions que té, de l’aparició de l’arma (respecte la qual Jara y Sedal ja ha emès un comunicat on especifica que l’arma és de joguina) o de l’animal mort, però en la tertúlia de El món a RAC1 hem sentit uns minuts de mencions fetes amb una lleugeresa sorprenent a les joventuts hitlerianes, a Trump i a Putin, on el menyspreu i la desconsideració cap a la caça han estat més que evidents (A partir del minut 44:55 i fins el 48). 

   

    

           

Ens agradaria recordar que la caça la practiquen unes 76.000 persones a Catalunya i que tradicionalment ha estat una activitat molt habitual en àmbits rurals que es passa d’avis i pares a fills i néts. Probablement molts nois/es criats/es a zones rurals de tot Catalunya tenen una imatge similar a aquesta portada del seu primer dia de caça amb l’avi, el pare o el tiet.

 

Deixant de banda tot el debat que puguem fer sobre aquesta portada en concret, una vegada més, la caça s’ha tractat en un mitjà de comunicació de manera breu i esbiaixada, en base a la polèmica no a la informació, sense que cap tertulià aportés una mica de coneixement sobre el tema i amb una frivolitat absoluta que demostrava un desdeny manifest cap a una activitat sobre la qual ni tan sols s’han molestat a informar-se.     

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar