Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA SOBREPOBLACIÓ DE SENGLARS PROVOCA DESTROSSES A LES FINQUES DELS PAGESOSLa sobrepoblació de senglars provoca destrosses a les finques dels pagesos

13/12/2016
Fa anys que la sobrepoblació de porcs senglars provoca maldecaps als pagesos del Camp de Tarragona. A Alforja, les destrosses materials que fan aquests animals són habituals des de fa anys.

La proliferació dels animals s'explica per la facilitat en què troben aliments als camps i la manca de depredadors directes que regulin la seva població. Per fer-nos una idea: la temporada passada de caça va acabar amb una vuitantena d'exemplars morts; des de setembre de 2016, ja se n'han caçat més de noranta. Una situació que preocupa a pagesos, que veuen perdre any rere any part de la producció agrícola malgrat comptar amb mètodes dissuasoris pels animals. És el cas de Miquel Taverna, qui ha vist com enguany els animals li saltaven les tanques de la seva finca, entrant-hi sense cap tipus de problema.

 

Una cinquantena de caçadors de senglars tenen permís per actuar a la zona d'Alforja i estan en contacte constant amb els pagesos. Malgrat admetre que no existeixen solucions perfectes, apunten que fer una caça continuada podria alleugerir el problema, això sí, sempre respectant les vedes pactades. Així ho considera Dario Gómez, president de l'entitat caçadora d'Alforja, que apunta que fer un seguiment més exhaustiu dels senglars podria evitar problemes futurs.

 

Ara bé, hi ha veus que assenyalen als caçadors com a agreujants d'aquesta situació, al no complir la promesa de fer esperes. Ho explica el pagès Màrius Magrané, qui acusa a la colla del senglar de no voler caçar quan les bèsties feien més mal, és a dir, a l'estiu.

 

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament d'Alforja fa una crida a la Generalitat per tal de proclamar com a plaga la sobrepoblació de senglars. D'aquesta manera, l'administració catalana podria actuar al respecte. De fet, l'alcalde del municipi s'ha reunit recentment amb el delegat del govern a Tarragona, Òscar Peris, per tractar la problemàtica. Segons Juanjo García, Peris va comentar-li la possibilitat d'estudiar la comercialització de la carn de senglar per agilitzar la caça d'aquest animal. Sigui com sigui, considera que és indispensable que l'administració catalana es posi mans a l'obra i destini fons econòmics per tractar el problema.

 

Per tot plegat, els pagesos es mostren impotents al veure com els seus camps són ocupats dia sí dia també per aquests animals que destrossen tot el que troben al seu pas.

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar