Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS AGENTS RURALS COMISSEN UN CAP DE CÉRVOL I UN RIFLE A LES LLOSSES I LES PLANESEls Agents Rurals comissen un cap de cérvol i un rifle a les Llosses i les Planes

12/12/2016
Des de principi d’any han realitzat 660 inspeccions per caça major a la província. Els caps de cérvol han de dur un precinte per identificar l’animal i el dia en què va ser abatut. Els rifles semiautomàtics tenen limitat el nombre de bales

Les inspeccions periòdiques que realitzen els Agents Rurals a la província en matèria de caça major sumen 660 actuacions fins al moment, entre les quals destaca el recent comís d´un cap de cérvol al Ripollès i un rile semiautomàtic amb 10 cartutxos a la Garrotxa, que és una de les comarques gironines on menys inspeccions ha realitzat el cos (55) –vegin la taula.

 

El cap de cérvol va ser intervingut a les Llosses per membres de la unitat antifurtivisme. A aquesta espècie és imprescindible que se li col·loqui un precinte a les banyes identificant l´animal i el dia en què ha sigut abatut. El sentit d´aquesta mesura és poder controlar el volum de població que existeix de cara a autoritzar la cacera d´un nombre més o menys elevat durant el següent període hàbil.

 

La caça de cérvol tant es realitza per aproitar la carn com pel trofeu, és a dir, el cap. En aquest segon tipus de caça, una de les estratègies utilitzades pels furtius quan són enxampats amb un cap és al·legar que se l´han trobat al bosc, tot i que hi ha casos de caçadors que han abatut la peça, després l´han enterrada i l´han anat a recollir passats uns dies per simular una troballa casual.

 

Les inspeccions dels Agents Rurals serveixen també per controlar si els caçadors disposen de llicència de caça, tenen el permís d´armes en regla i la guia del rile, duen l´assegurança obligatòria, tenen la munició reglamentària i fan cacera durant l'època de veda o fora de les zones de seguretat, especialment en lèpoca en que els animals són més vulnerables.    

 

És per això que el mes passat van comissar un rifle semiautomàtic a les Planes dHostoles que duia 10 cartutxos, quan en el cas d´armes repetidores només està autoritzat que duguin dues bales i una tercera a la recàmara. No així les escopetes tret a tret, que poden dur quatre bales i una a la recàmara.    

 

Els rurals destinen molts esforços al control de la caça i en aquesta època de l´any, per exemple, espècies com la becada són especialment vigilades. Principalment perquè es tracta d´una au que hiberna a Espanya i té uns hàbits fixos durant la sortida i la posta de sol que la fan molt atractiva per caçar-la a l´espera, cosa que està prohibida perquè només es pot caçar amb gos.    

 

Algunes de les actuacions dels agents en matèria de caça major s´originen durant la realització d´un altre servei, com per exemple el control de circulació motoritzada, on aprofiten per analitzar si la documentació dels caçadors està en regla.    

 

INSPECCIONS EN MATÈRIA DE CAÇA

 

LES DADES DE 2016  

Pla de l’Estany 144

Alt Empordà 123

Cerdanya 101

Ripollès 84

El Gironès 73

La Garrotxa 55

El Baix Empordà 45

La Selva 35    

 

FONT: DEPARTAMENT D’AGRICULTURA

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar