Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS AGENTS RURALS BUSQUEN UN GRUP DE GOSSOS SALVATGES A SANTA PAUEls Agents Rurals busquen un grup de gossos salvatges a Santa Pau

10/12/2016
Són quatre o cinc gossos de mida mitjana que corren per la muntanya i en ocasions han bordat la gent. En l’operatiu van capturar una femella i els seus set cadells, de dos dies. Tots els animals han estan posats en adopció

Els Agents Rurals, en col·laboració amb l´entitat de protecció dels animals Terra Viva i caçadors, van posar gàbies per capturar una canilla petita de gossos ensalvatgits a Santa Pau. El darrer resultat fet públic va ser la captura d´una gossa amb set cadells, que va ser traslladada a les dependències de l´entitat Terra Viva per posar-los en adopció.

 

L´operació va començar a les 11 del matí del dia 1 de desembre. Va ser quan van trobar els cadells, de dos dies. Els cadells van ser l´única manera de poder fer entrar la mare a la gàbia trampa i tancar-los a tots. Després van deixar més gàbies per capturar la resta de la bandada, però, segons l´entitat Terra Viva, de moment no els ha arribat cap més altre gos.

 

L´origen de l´operació va ser que els habitants del veïnat de Sant Martí van detectar, fa setmanes, que una canilla de quatre o cinc gossos rondava pels camins. En ocasions van arribar fins al nucli antic del poble i van bordar veïns.

 

També van bordar persones que duien a passejar el gos per la zona de Sant Martí. La presència dels gossos va provocar molèsties als habitants de les masies perquè temien pels animals petits de granja i pels ramats d ovelles. Arran de les molèsties provocades pels gossos, els veïns es van queixar a l´Ajuntament, el qual va decidir demanar ajuda als Agents Rurals, l´entitat Terra Viva i els caçadors.

 

Fonts de l´entitat Terra Viva han indicat que no són animals perillosos i que tenen por de la gent. Han indicat que rarament s´acosten a menys de nou o deu metres de les persones. Tot i això, han apuntat que poden arribar a espantar pel fet de sentir-se amenaçats. També han assenyalat que no estan famèlics, sinó que se´ls veu alimentats. Que estiguin ben menjats –segons lentitat– dificulta la captura, perquè els gossos no segueixen l´esquer i no entren a les gàbies.

 

Segons l'entitat, lúnica manera de capturar-los és a partir de la confiança. Han plantejat que si una persona dedica part del seu temps a alimentar els gossos, els animals agafaran confiança i en un operatiu els podran acorralar i atrapar. Mentrestant, corren per la muntanya i és complicat de poder-los capturar.

 

La hipòtesi és que l´origen dels gossos és domèstic i que algú els va abandonar. Entre ells n´hi ha un de sis mesos, que probablement ha nascut al bosc en estat salvatge.    

 

X.V.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar