Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

AGRICULTORS DE CASTELLNOU ´DESBORDATS´ PELS CONILLSAgricultors de Castellnou ´desbordats´ pels conills

09/12/2016
Danyen cultius tot i les proteccions per evitar que roseguin arbres // Amb les batudes no n´hi ha prou per frenar-ne la proliferació

La ràpida proliferació de conills a Castellnou de Seana provoca danys en cultius i alarma entre agricultors i ajuntament, que comproven que amb les freqüents batudes de caça no n’hi ha prou per reduir la seua població i que les proteccions que han instal·lat fins ara per protegir els arbres no impedeixen que els animals s’enfilin fins a mig metre per rosegar els troncs. A les parcel·les de la localitat han començat a instal-lar-ne d’altres amb una alçada més gran, després que explotacions hagin perdut fins a una cinquena part de la seua collita de pomes com a conseqüència dels danys als arbres.

 

“S’estan fent moltes batudes, però els conills ens guanyen la partida”, va afirmar Josep Maria Salvadó, agricultor de Castellnou de Seana, en declaracions a Lleida TV. “Són més grans del que és habitual i es reprodueixen cada vint dies”, va afegir. Agricultors de la localitat apunten a la possibilitat que no es tracti de l’espècie autòctona de conills, sinó d’una altra d’origen africà de mida més gran i més resistència.

 

Per la seua banda, l’alcalde, Jordi Llanes, va indicar que s’estan demanant permisos per abatre conills durant pràcticament tot l’any i que, per ara, no veuen cap altra sortida al problema que “caçar, caçar i caçar”. El consistori no descarta recórrer al departament d’Agricultura a la recerca d’ajuda, després que els caçadors abatessin 350 exemplars l’any passat sense que amb això n’hi hagi hagut prou per controlar la població d’aquesta espècie.

 

Per la seua part, l’organització agrària Asaja va reclamar a la Generalitat protocols àgils per compensar agricultors i ramaders per danys ocasionats per la fauna salvatge. S’ha de recordar que Unió de Pagesos ha convocat talls de carreteres a Oliana, el Pont de Suert i la Pobla de Segur per aquesta raó el dia 16 (vegeu SEGRE d’ahir)

 

GINA RAYMAT

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar