Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

AGRICULTURA REGULARÀ LA VENDA DE LA CARN DE CAÇAAgricultura regularà la venda de la carn de caça

01/12/2016
Caçadors de Lleida esperen el decret per crear el primer centre de recollida d’animals. Actualment la venen a Sòria i Osca

La conselleria d’Agricultura prepara un decret de comercialització de la carn de caça com a mesura del pla de prevenció i lluita contra la superpoblació de la fauna salvatge cinegètica. El decret preveu posar ordre a la venda d’aquesta carn i, alhora, generar economia al territori, segons va avançar la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, al Parlament. Així mateix, el responsable de l’àrea de Medi Ambient del consell de l’Alt Urgell, Francesc Viaplana, va parlar ahir de la “necessitat urgent” d’abordar la nova llei de caça (que substitueixi l’actual, que data del 1970) i, en concret, el decret de comercialització de la carn de caça. Va explicar que els més de cinquanta grups de caçadors de les comarques de l’Alt Urgell, del Sobirà i del Jussà gestionen i venen les peces abatudes de les tres comarques. Un acord permet que dos empreses d’Osca i Sòria recullin setmanalment els animals. Aquestes firmes funcionen com a centres de recollida que, posteriorment, distribueixen per escorxadors especialitzats en espècies cinegètiques i una part s’exporta a Europa. Els caçadors preveuen crear un centre de recollida per a les tres comarques.    

 

Prepara un pla per controlar la superpoblació de senglars i conills

 

La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, va assegurar que els danys per fauna salvatge s’estan convertint en un mal endèmic del país i que s’està preparant un pla per combatre les plagues de senglars i conills que ocasionen danys en l’agricultura i la ramaderia de Lleida.    

 

A més a més, Meritxell Serret va apuntar que amb altres departaments s’elaborarà el pla d’actuació que també inclourà una nova llei de caça i coordinar millor les accions de tots els departaments i el territori.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar