Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

UP DEMANA A AGRICULTURA QUE TORNI A DECLARAR L’EMERGÈNCIA CINEGÈTICAUP demana a Agricultura que torni a declarar l’emergència cinegètica

25/11/2016
La Generalitat l’anul·la quan comença la temporada de caça. Els senglars han fet danys valorats en 4.400 euros en un camp de colza de Canet d’Adri

Unió de Pagesos (UP) demana al Departament d’Agricultura que torni a declarar l’emergència cinegètica en zones on calgui poder actuar, com ara a Canet d’Adri, on aquesta setmana l’acció dels senglars ha fet danys en una parcel·la de colza valorats en 4.400 euros en llavors, insecticides i preparació del terreny. Els danys, segons el sindicat agrari, s’han fet als paratges de can Martí i can Cavaller i els senglars hi han malmès la colza d’una parcel·la de 8,3 hectàrees, de les quals n’han arrasat tres. La resta ha estat pasturada pels cabirols i pels mateixos senglars.    

 

La mateixa parcel·la ja va patir l’agost passat els danys dels senglars, que van arrasar una plantació de gira-sols. El sindicat recorda que denuncia continuament aquests fets i que els perjudicis en les explotacions com a conseqüència de la sobrepoblació incontrolada dels senglars augmenten.    

 

Segons Unió de Pagesos, el departament anul·la l’emergència cinegètica quan comença la temporada de caça, però, segons va assegurar ahir Xavier Frigola, coordinador territorial de Girona d’Unió de Pagesos, hi ha moments que l’àrea privada de caça és “ineficaç” i calen actuacions suplementàries, com ara “batudes nocturnes”. Frigola assegura que, tot i que ara és època de caça, l’àrea privada de caça de Canet d’Adri té autoritzacions extraordinàries per fer actuacions nocturnes però “no es porten a terme amb la freqüència que calen”. “Dels vint-i-cinc dies autoritzats només s’han efectuat dues sortides, amb un resultat de només dotze animals abatuts”, diu.    

 

Davant aquesta situació, el sindicat exigeix al Departament que torni a declarar l’emergència cinegètica en aquesta època i en totes les que encara tenen densitat de senglars superiors a vuit per quilòmetre quadrat, independentment que s’estigui en període hàbil de caça, d’acord amb el que estableix la normativa. Per a Unió de Pagesos, Agricultura incompleix la normativa perquè limita el període d’emergència cinegètica al començament de la temporada de caça. “Si no es limités, quan les àrees privades no actuen o els resultats són ínfims, el Departament podria executar de forma subsidiària les mesures excepcionals necessàries per aturar els danys”, comenten.    

 

El sindicat remarca que, a més dels nombrosos danys als conreus, la disminució de la població de senglars reduiria els accidents que hi ha les carreteres, l’últim dels quals va tenir lloc el 18 de novembre passat, a Roses, quan dos joves van resultat ferits en topar amb la moto amb un senglar.    

 

Segons el Servei Català de Trànsit, els accidents causats per fauna salvatge a la demarcació, la majoria per senglars, van ser 594 el 2015, mentre que el 2010 van ser 272.    

 

Imma Bosch

CANET D’ADRI

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar