Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

MÉS D’11.000 VISITANTS A LA FIRA DE LA PERDIUMés d’11.000 visitants a la Fira de la Perdiu

Algunes espècies van cridar l’atenció del públic que va assistir a la fira. SEGRE TÀRREGA

Gabriel Rufián i l’alcaldessa de Vilanova de l’Aguda. SEGRE TÀRREGA

14/11/2016
El certamen de Vilanova de Meià és únic en el seu gènere a Espanya i té els orígens al segle XIV. El diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián va inaugurar ahir la trobada juntament amb l’alcalde de la localitat

Vilanova de Meià va celebrar ahir una nova edició multitudinària de la Fira de la Perdiu després de rebre la visita de més d’11.000 persones en un matí, que va inaugurar el congressista Gabriel Rufián (vegeu més informació a la pàg. 14). L’alcalde, Xavier Terré, es va mostrar molt satisfet per l’èxit. Va assegurar que “és una aposta segura si el temps acompanya”. Els visitants van poder contemplar 36 parades de venda i exposició de perdius, a més d’aus com gallines, canaris, ànecs o faisans. Al recinte també hi havia 82 parades de productes del camp i mig centenar d’artesans, entre d’altres. La part d’exposició es va completar amb activitats com una exhibició de tir amb arc, un taller infantil i la cercavila dels grallers Gorrallargs d’Oliana i les mascotes del certamen, dos capgrossos en forma de perdiu que porten els alumnes de 5è i 6è de l’escola Mare de Déu del Puig de Meià. Aquestes mascotes, dissenyades per la constructora de Balaguer Cristina Colilles, es van estrenar l’any passat.


L’alcalde va destacar que aquest any el concurs d’aus va registrar una gran diversitat d’exemplars i més de vuit varietats de perdius, “fet inhabitual” va indicar.


L’estrella del dia va ser la perdiu roja, de la qual es van poder veure uns 300 exemplars. El seu preu gira entorn dels 8 euros. Alguns expositors es van mostrar preocupats ja que la calor és perjudicial per a les aus, “els posa nervioses i els costa respirar”, va dir Joan Farriol del Pedreguer de Nalec. Així doncs, les bones temperatures, que els visitants van agrair, no va acabar d’agradar als expositors d’aus. La Fira de la Perdiu és única en el seu gènere a Espanya i té els orígens al segle XIV, quan les dones de Vilanova de Meià i la zona del Montsec es dedicaven a la caça i el pasturatge de la perdiu roja autòctona.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar