Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA FIRA DE LA PERDIU REUNEIX DOTZE MIL VISITANTS A VILANOVA DE MEIÀLa Fira de la Perdiu reuneix dotze mil visitants a Vilanova de Meià

11/11/2013
L'estrella del certamen va ser la perdiu roja, amb més de 1.500 exemplars de gran qualitat

Els visitants van tenir l'oportunitat de comprar tot tipus d'aus.
El bon temps va propiciar la gran afluència de públic als carrers de Vilanova de Meià.
La perdiu roja va ser la més sol·licitada durant el matí.

La Fira de la Perdiu de Vilanova de Meià va registrar ahir un ple absolut amb més de 12.000 visitants durant tot el matí. El certamen va acollir 38 expositors de Catalunya i Aragó de perdius, faisans, conills, guatlles, gallines, canaris, perdius albines i ànecs, entre altres espècies, algunes d'exòtiques. Els visitants van poder observar al voltant de 3.000 aus. També hi van ser presents uns 80 expositors de productes derivats i artesans com ara productors d'oli, mel, formatges o embotits, vinguts des de diferents punts del país. Una edició més, la protagonista del certamen va ser la perdiu roja, amb més de 1.500 exemplars i amb un preu que aquest any oscil·lava entre els 7 i els 8 euros la unitat, i de 15 a 20 euros la unitat de perdigons.

El president de la Federació Territorial de Caça de Lleida, Jaume Teixidó, va apuntar la gran qualitat de les aus dels criadors i que el nombre d'expositors es va mantenir respecte a edicions anteriors. "Les aus tenen un bon físic, un plomatge espès i uniforme, i tant el bec com les potes són roges, característiques per determinar la seua qualitat." El premi per al millor exemplar de perdiu roja d'aquest any va ser per a l'empresa Cinegètica Cal Marquet d'Aguilar de Segarra. També van ser premiats Joan Farriol de Nalec i JoanArdiaca de Balaguer. El premi per als millors perdigons va ser per a Laura Piera de Nalec, Antonio Miró de Figuerola d'Orcau i Jaume Bellver de Miralcamp. El premi per a la millor parella d'aus va recaure en l'empresa El Secà d'Almenar, Isidre Gonzàlez de Lleida i Carlos Samitier d'Albelda.

L'organització de la fira va premiar també Juan Manuel Torregrossa amb el guardó a la constància a la fira; LauraTorregrossa, per ser l'expositora més jove, i Francisco García, per tenir les millors aus exòtiques. El certamen va ser inaugurat pel director general d'Administració Local, Jordi Souto, que va destacar la tradició d'aquest certamen i que cada any reuneix un públic més familiar per passar un bon dia. En el certamen es van poder observar diferents aus exòtiques, des de perdius albines fins a faisans i colins, entre d'altres. La unitat de perdiu roja es va vendre aquest any entre els 7 i els 8 euros. La unitat de perdigons, entre els 15 i els 20 euros. La fira va acollir 38 expositors d'aus, molts d'ells criadors que les venen per a la repoblació i també per a granges.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar