Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

TROBADA ENTRE EL PARC I ELS CAÇADORS QUE COL·LABOREN AMB EL PROGRAMA DE SEGUIMENT DE LES POBLACIONSTrobada entre el parc i els caçadors que col·laboren amb el Programa de seguiment de les poblacions

Trobada entre el parc i els caçadors que col·laboren amb el Programa de seguiment de les poblacions

07/11/2016
Els resultats del Programa permeten conèixer les tendències demogràfiques

El dijous 20 d'octubre, tècnics del Parc de la Serralada de Marina es van reunir a les oficines del parc amb un grup de caçadors participants en el Programa de seguiment de les poblacions de senglar a Catalunya, que es basa precisament en la cooperació entre les administracions responsables de la gestió dels espais naturals i els caçadors.

 

Els objectius principals de la trobada eren, per una banda, comentar amb els caçadors temes d'interès comú sobre la caça i, per una altra, agrair-los la seva col·laboració desinteressada amb el Programa de seguiment del senglar a Catalunya.

 

Aquesta cooperació es materialitza en el fet que els caçadors omplen els carnets de colla senglanaire, en aquesta ocasió de la temporada de caça 2015-2016. Gràcies a això es pot obtenir un indicador de densitat de senglar que es calcula tenint en compte els animals caçats, el nombre de batudes realitzades i la superfície utilitzada a les caceres.

 

Enguany, l'indicador ha augmentat un 32% respecte de la temporada anterior. L'estima de densitat de senglar és de 9 individus/km2 i en canvi s'han caçat 3,1 individus/km2, una xifra que representa un valor mitjà en relació als altres espais on es fa el Programa de seguiment.

 

Aquest any les colles han caçat 34 senglars en el període hàbil de caça i, també, 109 senglars fora de temporada en esperes i aguaits nocturns, tant dins de les APC (Àrees Privades de Caça) com a la zona de seguretat de Badalona.

 

A la reunió van assistir un total de nou caçadors, un tècnic de la Federació de Caça de Barcelona així com la directora del Parc de la Serralada de Marina i una tècnica del parc. Els caçadors provenien de les APC del Tordo (Montcada i Reixac), la Marta (Sant Fost de Campsentelles) i Tiana, i també els representants dels caçadors que participen als aguaits que es fan a Badalona.

 

Trobareu més informació sobre el Programa de seguiment de les poblacions de senglar a Catalunya a l'enllaç següent

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar