Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS CAÇADORS HAN ABATUT UNS 18.000 SENGLARS AQUEST ANY A LA DEMARCACIÓEls caçadors han abatut uns 18.000 senglars aquest any a la demarcació

27/10/2016

La demarcació de Girona té superpoblació de senglars. Els pagesos fa temps que reclamen mesures urgents, “contundents” i “continuades” per lluitar contra el que es consideren una plaga que els causa importants destrosses als camps –en alguns casos s’han arribat a perdre fins al cent per cent de les collites–. Des que es va decretar l’emergència cinegètica el 2014, els caçadors són els que tenen la principal responsabilitat de matar els senglars. Des de principis d’any, la delegació territorial de la Federació Catalana de Caça calcula que n’ha abatut uns 18.000 a les comarques gironines, uns 1.500 més que l’any passat. La majoria d’aquests animals els van matar les colles de caçadors de la demarcació de Girona però, a causa del decret d’emergència cinegètica, també es van autoritzar moltes batudes especials –fetes per caçadors i agents rurals–, entre les quals 42 van ser nocturnes.    

 

Ara, però, el Departament d’Agricultura, i dins del pla estratègic del sector, està estudiant crear un cos d’agents rurals especialitzats en fauna salvatge per fer front a plagues com la del senglar. De moment, i segons va confirmar ahir la Generalitat, la creació d’aquest cos “està sobre la taula” però “encara no hi ha res”. Aquest nou cos podria estar en funcionament d’aquí a un any i s’estudia destinar-hi una dotació d’uns 90 efectius repartits per tot Catalunya en funció de les necessitats de cada territori.    

 

La proliferació de senglars, no només té conseqüències als camps, sinó que també causa nombrosos accidents de trànsit. El 2016 hi va haver a les carreteres gironines més de 1.500 accidents provocats per aquests animals, i l’any anterior el nombre d’accidents havia estat de 594.    

 

Imma Bosch

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar