Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

CARN DE SENGLAR COMERCIALITZADA PER DECRETCarn de senglar comercialitzada per decret

26/10/2016
El Govern iniciarà en un mes i mig els tràmits per donar sortida als exemplars abatuts amb l’objectiu d’acabar amb la plaga

Un decret de la Generalitat regularà la comercialització de la carn de porc senglar. Així ho va anunciar el Departament d’Agricultura, que assegura que «en aproximadament un mes i mig» iniciarà els tràmits per tirar endavant aquesta resolució.    

 

La mesura s’emmarca en una de les estratègies que s’ha proposat la conselleria que dirigeix Meritxell Serret per fer front a la plaga d’aquests mamífers ungulats, que des de fa anys afecta les comarques gironines.    

 

Segons va explicar la directora general de Forests, Montserrat Barniol, «per posar fi al desequilibri de la població de porcs senglars volem estimular la carn d’aquests mamífers. Però per fer-ho possible, primer l’hem de fer segura». En aquest sentit, amb aquest decret el Departament espera tenir «el màxim de controlats» els processos per garantir les condicions sanitàries òptimes per al consum humà.    

 

Caçadors, la peça central    

 

El control sanitari ha estat, de fet, el gran fre que ha impedit fins ara que la carn de senglar sigui rendible a escala comercial. La poca concreció sobre aquests processos i els elevats costos impedien que als caçadors (principals «proveïdors» d’aquest tipus de vianda) els sortís a compte donar sortida als exemplars caçats més enllà de fer-se un civet amb les seves colles els caps de setmana o cedir les peces a restaurants i empreses locals.    

 

Una de les empreses que s’hi dedica és Senglar de Girona, que compra la carn als caçadors de la demarcació i s’encarrega ella mateixa de processar-la seguint estrictes protocols sanitaris.    

 

Aquest és, però, un cas excepcional. Amb el decret, el Departament d’Agricultura confia poder donar, per fi, una pauta legal a la que caçadors i comercialitzadors es puguin agafar. I admet indirectament que els caçadors són la peça central que s’haurà d’encarregar de mantenir a ratlla la plaga.    

 

A les comarques gironines ja s’han abatut més de 18.000 senglars des de començament d’any. L’elevada concentració d’aquests animals en punts concrets de l’Alt Empordà, la Selva, la Garrotxa i el Pla de l’Estany ha provocat nombroses destrosses als camps dels agricultors de la zona, així com també múltiples accidents de trànsit.    

 

El president de la Federació de Caça de Girona, Narcís Sánchez, va informar que una altra de les mesures que prendrà Agricultura és fer-se càrrec de les despeses que fins ara tenien els caçadors per fer-se càrrec de les despulles dels animals caçats.

 

F.B.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar