Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

AGENTS RURALS ENXAMPEN UN FURTIU D´ISARD I CABIROL A L´ALT URGELLAgents Rurals enxampen un furtiu d´isard i cabirol a l´Alt Urgell

14/10/2016

Membres del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme del cos d’Agents Rurals van enxampar aquest dissabte un veí d’Encamp (Andorra) que havia abatut furtivament dos cabirols i un isard en una Àrea Privada de Caça de l’Alt Urgell.   Els fets van tenir lloc cap a les 8 del vespre a l’Àrea Privada de Caça del nucli de Civís (Alt Urgell) després d’una batuda de caça major. Durant la inspecció, els Agents Rurals van veure com un tot terreny, en advertir la seva presència, feia marxa enrere i els seus dos ocupants llençaven unes bosses per un barranc. Un cop aturat el vehicle i identificat el conductor, es van recollir del barranc dos caps de cabirol, un cap d’isard i dues bosses amb uns 40 kg de carn de cabirol.  

 

Els tres caps de caça major eren d’exemplars mascles, el trofeu dels quals es valora per les banyes. El caçador no els havia col·locat el precinte reglamentari que atorga el Departament d’Agricultura, ni tampoc no havia fet la trucada a la central d’Agents Rurals que obligatòriament cal fer abans de moure del lloc l’animal abatut. Les bosses de carn tampoc no estaven precintades. A més, el període de caça de l’isard començava precisament l’endemà, dia 9 d’octubre. La modalitat de caça d’aquest ungulat és únicament per acostament, per la qual cosa es va caçar en època de veda i amb un mètode no autoritzat com és la batuda.  

 

Els Agents Rurals van comissar l’arma (un rifle de marca Blaser amb mira telescòpica), la carn i els caps dels tres animals de caça major. L’arma s’ha dipositat a la Intervenció d’Armes de la Guàrdia Civil de Tremp. La carn s’ha dut a un Punt d’Alimentació Suplementària per a rapinyaires, i els caps de cabirol i d’isard es mantenen com a prova a la seu de l’Àrea Bàsica dels Agents Rurals de Tremp.  

 

Els Agents Rurals van estendre acta de denúncia administrativa que s’ha adreçat al Departament d’Agricultura per diverses infraccions de la Llei de caça, que se sancionen amb multes de fins a 3.000 €. A l’import de les sancions, caldrà sumar-hi la valoració dels animals abatuts il·legalment, que és de 1.800 € cada cabirol mascle i de 2.100 € l’isard mascle.  

 

A més, la no-comunicació de les peces abatudes i l’incompliment dels altres termes establerts per la normativa serà tinguda en compte en el repartiment dels precintes de la temporada següent.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar