Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAÇA MENOR

ES COMENÇA A CAÇAR LA POLLA D’AIGUA AMB LES NOVES CONDICIONS ACORDADES AMB TERRITORIEs comença a caçar la polla d’aigua amb les noves condicions acordades amb Territori

14/10/2016
El Departament va signar el passat 11 d’octubre l’autorització que preveu allargar la caça d’aquesta espècie fins al 27 de novembre

Els caçadors del delta de l’Ebre han pogut començar ja a caçar la polla d’aigua després que el departament de Territori i Sostenibilitat signés dimarts, dia 11 d’octubre, l’autorització especial per a la caça d’aquest ocell, una espècie protegida no catalogada com a cinegètica. Després de reunir-se dilluns amb la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre, el director dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a l’Ebre, Antonio Suárez, va signar l’autorització; un permís que incorpora nous condicionants als caçadors.    

 

En declaracions al SETMANARI L´EBRE, Suárez ha assegurat que el retard de l’autorització ha vingut motivat pel fet que, a partir d´ara, els permisos de caça per a les aus protegides són competència de Territori. Per tal de poder autoritzar la tirada de la polla ha calgut tramitar un nou expedient que s’ha hagut d’ajustar al màxim a la Directiva Marc d’Aus de la Unió Europea, ja que “s´ha d´informar Europa i els expedients han d´estar immaculats”.    

 

Els nous condicionants per caçar la polla que ha posat Territori són a causa, per tant, de la voluntat de fer complir la legislació europea i el fet que, una vegada s´assecaran els arrossars pel tema del caragol maçana, la població de polles es redueix notablement. Així, s´autoritza a caçar polles d´aigua amb arma de foc i gos en camps d´arròs, canals o regs adjacents d´àrees privades fins al 27 de novembre (fins a l’any passat, el període per caçar era molt més llarg); es pot caçar des d´una hora abans que surt el Sol fins a una hora després que es pon; i cada caçador pot caçar-ne 30 exemplars per dia fins al 15 de novembre i 10 exemplars per caçador i dia del 16 al 27 de novembre.    

 

Segons Suárez, no es tracta de limitacions, ja que, a efectes pràctics, la polla ja no es caçava després d’assecar els arrossars i pel que fa als cupos, són prou elevats fins al 15 de novembre. Suárez també s’ha compromès a tramitar a temps l’autorització per a l’any vinent. Els caçadors, però, no estan massa satisfets amb l’acord. “Sempre hem pogut caçar la polla sense condicions”, diu Manolo Royo, president de la Federació de Caça, que assegura que han hagut de “cedir” a les condicions perquè “la gent té ganes de caçar”. Royo diu que no entén les “limitacions” si la polla “s’ha caçat durant 40 anys al territori i no hi ha perill que s’extinga”.    

 

L.B./Ò.M.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar