Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · BATUDES

DIUMENGE ES REALITZARÀ A VILANOVA UNA NOVA BATUDA PER AL CONTROL BIOLÒGIC DEL PORC SENGLARDiumenge es realitzarà a Vilanova una nova batuda per al control biològic del porc senglar

11/10/2016

Els danys produïts per la població de porcs senglars han portat a l’Ajuntament de Vilanova del Camí a tornar a demanar permís per al control biològic d’aquests animals. Aquest diumenge, 16 d’octubre, tindrà lloc una batuda de nou a tres de la tarda, a la zona forestal entre Can Titó i Collbàs. El DARP ha autoritzat personalment i exclusivament un grup de caçadors per portar a terme aquesta actuació al terme, inclosa la zona declarada de seguretat, per la qual cosa es senyalitzarà la muntanya per alertar els caminants.

 

La proliferació d’exemplars ha fet augmentar els danys ocasionats pels porcs senglars a molts municipis catalans, especialment a les zones agrícoles, amb el conseqüent perjudici als pagesos. A Vilanova del Camí ja és el segon any consecutiu que es fan batudes controlades, després que els pagesos hagin informat dels danys constants que aquesta espècie provoca en horts i conreus.

 

Aquests dies els caçadors senyalitzaran la zona on es procedirà a fer la batuda diumenge, per tal d’alertar als excursionistes i passejants de l’àrea delimitada per a l’operació. Diumenge, amb l'ajuda dels gossos, els caçadors rastrejaran la muntanya i conduiran els porcs cap a aquesta localització, on els caçadors els podran disparar.

 

Els senglars s'acosten als nuclis de població, perquè hi troben menjar, especialment les escombraries. Aquest fet ha provocat que els animals hagin perdut la por als humans i s’acostin cada vegada més a nuclis habitats.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar