Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAÇA MENOR

LA GENERALITAT SIGNA EL PERMÍS PER CAÇAR LA POLLA D’AIGUA AL DELTALa Generalitat signa el permís per caçar la polla d’aigua al Delta

Un caçador en un arrossar segat, al delta de l’Ebre. FOTO: JOAN REVILLAS

12/10/2016
Els caçadors s’havien queixat perquè havia començat la temporada i encara no disposaven d’aquesta autorització especial

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha autoritzat finalment aquest dimarts la caça excepcional de la polla d’aigua al delta de l’Ebre. Els caçadors s’havien queixat a la Generalitat pel retard en els permisos per poder caçar aquesta au, que tot i no estar catalogada com a cinegètica comptava amb permisos especials per poder ser capturada al Delta des de fa dècades; una autorització que no havia arribat enguany a l’inici de la temporada de caça menor, el diumenge passat, 9 d’octubre.    

 

El retard en l’autorització ha estat motivat pel traspàs de competències que hi ha hagut aquest darrer any entre el Departament d’Agricultura i el de Territori i es va desencallar dilluns amb una reunió entre representants de les dues conselleries i la Federació Catalana de Caça a les Terres de l’Ebre, a Tortosa.    

 

Amb la resolució ja signada, avui mateix els caçadors del Delta ja poden tirar a la polla d’aigua. Amb tot, l’autorització és diferent a les dels últims anys, ja que determina el nombre d’exemplars, permisos especials i les condicions per poder dur a terme aquesta caça. El control que es compleixi amb la normativa anirà a càrrec dels Agents Rurals.  

 

El president de la Federació Catalana de Caça a les Terres de l’Ebre, Manolo Royo, celebra que finalment s’hagi reconduït la situació però lamenta que els caçadors han «perdut dues setmanes». «El primer cap de setmana de la temporada i l’anterior, quan ja podem caçar sense arma i només amb gos», afirma.    

 

Controlar la població    

 

Segons els caçadors, aquestes primeres setmanes són les millors per a aquesta pràctica. «Després en moltes zones s’assequen els camps d’arròs per eliminar el caragol poma i llavors la polla d’aigua marxa al riu o a ambients humits de zones protegides», afirma Royo.    

 

Els caçadors del delta de l‘Ebre, on hi ha prop de 4.000 caçadors i fins a 22 àrees privades de caça, també insisteixen en la necessitat de controlar la població de la polla d’aigua, per evitar que la seva proliferació «pugui causar posteriorment danys als sembrats».    

 

M.Millan

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar